Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκλεισμένα παραμένουν πολλά χωριά

Σε ηπιότερη μορφή εμφανίστηκαν τα καιρικά φαινόμενα κατά το χτεσινό 24ωρο. Ωστόσο, πολλές περιοχές και χωριά της Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας είναι αποκλεισμένες από το χιόνι, χωρίς ρεύμα και επικοινωνία. Ιδιαίτερα στους Νομούς Ευρυτανίας και στην ορεινή Φωκίδα, όπου και χτες ήταν ανύπαρκτη η κρατική παρέμβαση. Την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού, την έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού, ήρθαν να αναπληρώσουν και πάλι οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων σε υπηρεσίες και οργανισμούς.

Στη Φωκίδα, όπου παρέμειναν μέχρι χτες αποκλεισμένα και χωρίς ρεύμα χωριά της Παρνασσίδας με 15.000 κατοίκους, η προχτεσινή ανεμοθύελλα κατέστρεψε και ξερίζωσε εκατοντάδες ελαιόδεντρα και αμυγδαλιές σε Αμφισσα, Χρυσό και Ελαιώνα, ενώ ο αέρας ξεσήκωσε έξι στέγες σπιτιών στο Διχώρι Δωρίδας.

Δύο άτομα, ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Καλοσκοπής και ένας Αλβανός, που είχαν χαθεί στο δρόμο, στο 51ο χλμ., προς Καλοσκοπή, από τις 25 Μάρτη, βρέθηκαν χτες σώοι. Αλλα εφτά άτομα που ήταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους, στο δρόμο Επτάλοφος προς χιονοδρομικό, διασώθηκαν.

Στην Ευρυτανία, άνοιξε το εθνικό δίκτυο και η ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου (στις ράχες Τυμφρηστού με αλυσίδες) και Καρπενησίου - Αγρινίου. Αποκλεισμένη παρέμεινε η περιοχή Αγράφων και οι Δήμοι Αρακυνθείων και Ευρυτάνων. Τέλος, αποκλεισμένα παραμένουν πολλά κοπάδια αιγοπροβάτων.

Στη Βοιωτία με απόφαση του νομάρχη δε λειτούργησαν τα σχολεία λόγω των διακοπών ρεύματος, ενώ στην Εύβοια προβλήματα ηλεκτροδότησης για δυο συνεχείς μέρες παρουσιάζονται στην περιοχή Ιστιαίας, πολλά χωριά της οποίας είναι αποκλεισμένα από χιόνι, ύψους ενός μέτρου.

Στη Φθιώτιδα έχει διακοπεί η συγκοινωνία σε μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται στην παλιά ΕΟ Λαμίας - Λιβαδειάς (από 39ο έως 48ο χιλιόμετρο), ενώ η συγκοινωνία Λαμίας - Λάρισας, Θερμοπυλών - Ιτέας αποκαταστάθηκε.

Στο χωριό Μάρμαρα και Παλαιά Γιαννιτσού έχουν αποκλειστεί από τα χιόνια τέσσερις κτηνοτρόφοι με 1.500 γιδοπρόβατα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ