Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕΔΗΝ
Μην ποινικοποιείτε το συνδικαλισμό

Την παρέμβαση του υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για να αποσυρθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η δίωξη κατά της προέδρου και του γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων στο "401" Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο (ΓΣΝΑ "401").

Οι δύο συνδικαλιστές δικάζονται την προσεχή Δευτέρα στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 8 της πρώην Σχολής Ευελπίδων) για "δυσφήμιση διά του Τύπου", επειδή με μια ανακοίνωσή του (16.9.1997) το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κατήγγειλε ομόφωνα την αγνόηση απ' τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων και την αυθαίρετη αλλαγή του τρόπου ελέγχου και προσέλευσης του προσωπικού.

Την 1.10.1997 η διευθύντρια του πολιτικού προσωπικού μήνυσε την πρόεδρο Χρ. Ντζουμανίκα και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Αλ. Καραγκούνη.

Η ΠΟΕΔΗΝ με χτεσινή ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, γιατί επέτρεψε αυτή τη δικαστική δίωξη από τη διευθύντρια του πολιτικού προσωπικού, ποινικοποιώντας έτσι τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους του "401" ΓΣΝΑ καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων όλων των νοσοκομείων της Αθήνας σε συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια τη Δευτέρα και ώρα 9 πμ.

Χτες εξάλλου αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα, ζήτησε την παρέμβασή του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για να σταματήσει η δίωξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αγιοι Ανάργυροι", με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δύο συνδικαλιστές και ζητά την άρση της δίωξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ