Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα για πολλές μέρες στην ηλεκτροδότηση

Στην κόψη του ξυραφιού θα λειτουργεί για το επόμενο 20ήμερο το σύστημα ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου, διάστημα που σύμφωνα με τους ειδικούς της ΔΕΗ απαιτείται για να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες που έχει υποστεί το δίκτυο. Αυτό στην περίπτωση που η κακοκαιρία υποχωρήσει, καθώς σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, κανένας αρμόδιος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου μπλακ άουτ. Οι επιδιορθώσεις που οι τεχνικοί της ΔΕΗ ξεπερνώντας πραγματικά τον εαυτό τους κατάφεραν να κάνουν μέχρι χθες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου, είχαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της κατάστασης από την πλήρη συσκότιση που ζήσαμε για αρκετές ώρες την Πέμπτη στη μερική και εκ περιτροπής συσκότιση, με την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για μερικές μέρες ακόμη. Προς αποφυγή του κινδύνου ενός νέου μπλακ άουτ, η ΔΕΗ αποφάσισε την εφαρμογή του συστήματος των εκ περιτροπής προγραμματισμένων διακοπών, ενώ η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου έκανε έκκληση στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να περιορίσουν τις καταναλώσεις τους σε ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τα χειρότερα.

Πέρα από τις εκκλήσεις, η Β. Παπανδρέου,επιχείρησε για μία ακόμη φορά χθες με δηλώσεις της να αποποιηθεί τις σοβαρές ευθύνες που βαραίνουν την ίδια και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί για την έλλειψη ασφάλειας του συστήματος της ΔΕΗ. Ετσι, συνέχισε να επικαλείται τις αντιδράσεις των κατοίκων του Κρυονερίου που αντιτίθενται στην κατασκευή των πυλώνων για την απαιτούμενη από 10ετίας τρίτη διπλή γραμμή του δικτύου. Επιχείρησε να αποκρύψει τις σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη συντήρησης των μονάδων και των γραμμών μεταφοράς του συστήματος της ΔΕΗ, της επιχειρούμενης απαξίωσης της επιχειρήσεις προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντω,ν που ήδη στέκονται στο κατώφλι της εισόδου στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το εύλογο ερώτημα που θέτει ο Δήμος Αλιβερίου, σχετικά με την προγραμματισμένη και ενταγμένη μονάδα του Αλιβερίου στο 10ετές της ΔΕΗ, η υλοποίηση της οποίας μετατίθεται για το... μέλλον, "πότε η διοίκηση της ΔΕΗ και το υπουργείο Ανάπτυξης προγραμμάτισε με βάση το εθνικό συμφέρον, το 1996 ή στο τέλος του 1997 που έπνιξε στο σκοτάδι την επικείμενη επένδυση και μαζί με αυτή και τη νότια Ελλάδα;", είναι ενδεικτικό για το πώς αποφασίζονται τα αναπτυξιακά έργα της ΔΕΗ.

  • Η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι για μεμονωμένα περιστατικά που έχουν σχέση με την ηλεκτροδότηση μπορούν να απευθύνονται επί 24ωρου βάσεως στα εξής τηλέφωνα: περιοχή Αθήνας 1253, περιοχή Πειραιά 1254, περιοχή Περιστερίου 1255, περιοχή Μεσογείων 1256, περιοχή Ελευσίνας 1257, περιοχή Φιλοθέης - Κηφισιάς 1258 και περιοχή Καλλιθέας 1259.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ