Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματικότητα τέλος!

Τα μπλόκα και οι περιπολίες απέδωσαν ήδη, ισχυρίστηκε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Εκανε έτσι καθαρό, πως αντί για μια πολιτική που δε θα σπρώχνει στο έγκλημα, όραμα της κυβέρνησης είναι απλά μία "σιδερόφραχτη" χώρα

Συνεχίστηκαν και χτες οι περιπολίες των αστυνομικών σε ολόκληρη τη χώρα, περιπολίες με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα. Σε όλη την επικράτεια ελέγχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 4.374 άτομα, εκ των οποίων οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα ως ύποπτοι 1.055. Εξ αυτών οι 40 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μόλις επέστρεψε από την Αυστραλία, έσπευσε να δηλώσει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν με αφορμή την παροδική έξαρση των τελευταίων ημερών, απέδωσαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Ο Γ. Ρωμαίος στράφηκε, όμως και κατά του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε ότι διαστρέβλωσε τη δήλωσή του σχετικά με τη συνεργασία των πολιτών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. "Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και τη δέουσα αποφασιστικότητα. Αλλοι είναι εκείνοι, οι οποίοι με δηλώσεις ή προτροπές, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού", ισχυρίζεται με τη δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Χτες εξάλλου σημειώθηκαν δυο ληστείες εις βάρος ταχυδρομικών διανομέων. Στην Αγία Παρασκευή δυο άγνωστοι πήραν περίπου πέντε εκατομμύρια δραχμές, με την απειλή πιστολιού, από το Σωτήρη Βουλιστιώτη, 42 ετών και διέφυγαν με "παπί". Στη Δραπετσώνα δυο νεαροί επιχείρησαν να ληστέψουν τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου, ο οποίος είχε μαζί του 6.125.000 δραχμές, ποσό που επρόκειτο να το διανείμει σε συνταξιούχους της περιοχής. Ο ένας εκ των δύο νεαρών, ο 29χρονος Θεοχάρης Λεκαράκος, άρπαξε από τον ταχυδρομικό σάκο 470.000 δραχμές και επιχείρησε να απομακρυνθεί με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του. Σε κοντινή απόσταση όμως ο Θ. Λεκαράκος συνελήφθη με τη βοήθειαπολιτών, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει πυροβολώντας δυο φορές στον αέρα.

Αιματηρή συμπλοκή

Μια άλλη ληστεία διαπράχθηκε πάλι από Ελληνες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αγρα Ηλείας. Τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου τρία εκατομμύρια δραχμές. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε συνεργός τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυφύλακα - θαμώνα καφετερίας. Ο αστυφύλακας αν και εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των ληστών, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με αυτόματα όπλα. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα ο 72χρονος συνταξιούχος Αθανάσιος Γκότσης, ο οποίος περνούσε τυχαία έξω από την καφετερία.

Ναρκοέμποροι

Στα δίκτυα της αστυνομίας έπεσε πάλι ο 38χρονος Ιωάννης Νάτσας, ο οποίος είχε συλληφθεί τελευταία φορά το Φλεβάρη του 1995 για κατοχή 640 γραμμαρίων ηρωίνης. Από τη Δίωξη Ναρκωτικών ανακοινώθηκε χτες ότι δυο μήνες μετά την αποφυλάκισή του ο Ιωάννης Νάτσας άρχισε να επιδίδεται πάλι στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Σε μια αποθήκη στην οδό Μ. Βόδα 118 στην Αθήνα έκρυβε ένα κιλό και 327 γραμμάρια ηρωίνης,90 δισκία μεθαδόνης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Στην οδό Βουτυρά 11 στη Νέα Σμύρνη συνελήφθη για κατοχή ηρωίνης, βάρους 430 γραμμαρίων, ο 45χρονος Ιωάννης Ρουμελιώτης. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν επίσης δυο περίστροφα, δυο κινητά τηλέφωνα και δέκα χρυσές λίρες. Τριακόσια εβδομήντα γραμμάρια ηρωίνης είχε όμως και ο 19χρονος Αλβανός Ελβις Νούσι, ο οποίος συνελήφθη στην οδό Λιοσίων 88. Ο Αλβανός είχε ένα κινητό τηλέφωνο και μια ζυγαριά ακριβείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ