Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεσάλωσαν οι μπράβοι των ΗΣΑΠ

Αυτή τη φορά έσπασαν στο ξύλο έναν φωτορεπόρτερ

Επίθεση από μπράβους, που δήλωσαν υπάλληλοι των ΗΣΑΠ, δέχτηκε φωτορεπόρτερ όταν πήγε στο σταθμό της Ομόνοιας να φωτογραφίσει τους επιβάτες που περίμεναν την ώρα που έγινε το "μπλακ άουτ"!

Ο φωτορεπόρτερ Χρήστος Δουκατάς κατέθεσε ήδη μήνυση στο Δ αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την οποία, τρεις υπάλληλοι των ΗΣΑΠ τον "συνέλαβαν" και τον οδήγησαν βίαια στο σταθμαρχείο. Σε παρατήρησή του ότι θα ειδοποιούσε την αστυνομία η απάντηση ήταν "εδώ μέσα εμείς είμαστε η αστυνομία" και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν στο κεφάλι μπροστά στον προϊστάμενο της βάρδιας ο οποίος δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τους "νταήδες" συναδέλφους του. Στη συνέχεια - και αφού δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το φιλμ από τη μηχανή του φωτορεπόρτερ - τον πέταξαν έξω με τις κλοτσιές!

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, μέλος της οποίας είναι και το θύμα της επίθεσης, σε ανακοίνωσή της καταδικάζει το γεγονός και "διαμαρτύρεται εντονότατα για την απρόκλητη επίθεση των τραμπούκων υπαλλήλων των ΗΣΑΠ και ζητά την άμεση αντίδραση του υπουργού Συγκοινωνιών και την απομάκρυνσή τους από τη δύναμη του Οργανισμού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ