Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πανσπουδαστικά"

Και τα μυαλά στα κάγκελα...

Οσοι φοιτητές - σπουδαστές δεν αντέχουν τις 80.000 που πληρώνουν το μήνα στο νοίκι, όσοι δεν έχουν χρήματα, για να αγοράσουν τις σημειώσεις τους, όσοι νιώθουν ανασφάλεια για το μέλλον τους και ανησυχούν για την επιβίωσή τους μετά τις σπουδές, δεν είναι ανάγκη να αγχώνονται. Ας ανοίξουν το μυαλό τους, γιατί: "Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Μόνο ανοιχτό επιβιώνει". Μας πληροφορεί η ΠΑΣΠ. Και τα μυαλά στα κάγκελα...

Κρατούσαν αλεξίπτωτο...

Βέβαια, δεν είναι να κατηγορεί κανείς τους ΠΑΣΠίτες μας, γιατί "όταν ο θεός έβρεχε μυαλό, αυτοί κρατούσαν ομπρέλα" ή καλύτερα, αλεξίπτωτο. Ετσι κάλλιο αργά παρά ποτέ αποφάσισαν να ανοίξουν τα μυαλά τους. Για την ακρίβεια τούς τα άνοιξαν τα επιτελεία προπαγάνδας του εκσυγχρονισμού, για να σφηνώσουν σ' αυτά την "παγκοσμιοποίηση", "το μονόδρομο της ΟΝΕ", "την ευεργετική επίδραση της ΕΕ". Αντε και σ' ανώτερα.

Προσπέραση από τα δεξιά

Φυσικά η ΠΑΣΠ προτείνει φοιτητικά δάνεια, σύνδεση με το internet, εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας και εξέτασης, κατάργηση του ενός συγγράμματος, αξιολόγηση, γραφεία διασύνδεσης, ως φάρμακα διά πάσαν νόσο κλπ. Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Οχι! Δεν έφτασε τη ΔΑΠ, την προσπέρασε!

Εκσυγχρονιστικό αμόκ...

Ετσι, τώρα που τα μυαλά τους άνοιξαν για τα καλά, ανακάλυψαν ότι "η χρηματοδότηση των ΤΕΙ είναι ικανοποιητική", "ακόμα και αν δίνονταν περισσότερα χρήματα για την παιδεία πάλι δε θα ήταν αρκετά" και γι' αυτό τα πανεπιστήμια πρέπει "να αναπτύξουν ερευνητικές δραστηριότητες που θα τους επιφέρουν πόρους", "για το ρουσφέτι είμαστε όλοι υπεύθυνοι". Ανακάλυψαν ότι θέλουν "πανεπιστήμιο σύγχρονο, παραγωγικό και ανταγωνιστικό", ότι "η σχέση πτυχίου - παραγωγής έχει πλέον κλονιστεί" και ότι θα πρέπει το "30% των ωρών διδασκαλίας των εξαμήνων" να καλύπτεται από "ανθρώπους της αγοράς με ανάλογα προσόντα (masters ή διδακτορικό)". Είπαμε ρε παιδιά, να υποστείτε αυτή την κρανιοεγκεφαλική επέμβαση, αλλά να προσέχετε την επόμενη φορά τις μετεγχειρητικές επιπτώσεις.

******

Είναι πράσινο, φοράει αλεξίπτωτο και κάνει δεξιά προσπέραση, αναζητώντας τη "σύγχρονη Αριστερά". Τι είναι;

******

Το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στο απόγειό του

Είναι "ανατρεπτικό", "αμεσοδημοκρατικό", "πολιτικοποιημένο", "διεκδικητικό", "ανεξάρτητο", "νικηφόρο", "πανελλαδικό" και "πλειοψηφικό", μας πληροφορούν τα ΕΑΑΚ. Γι' αυτό το λόγο, τζάμπα φωνάζουν οι "Μπρεσνιεφικοί" της ΠΚΣ, τζάμπα αποκαλύπτουν στους φοιτητές τι κρύβεται πίσω από αυτή την πολιτική, τους καλούνε να παλέψουν ενάντια στη "Λευκή Βίβλο" για την παιδεία, στην πολιτική του Μάαστριχτ, μαζί με το λαϊκό κίνημα. Ολα αυτά είναι κατακτημένα. Πάλεψαν γι' αυτό ακούραστα τα παιδιά των ΕΑΑΚ, ξελαρυγγιάζονταν άλλωστε φωνάζοντας "Αρσένη κουφάλα, έρχεται κρεμάλα". Μιλάμε για την απογείωση της ανατρεπτικής πολιτικοποίησης.

Τα ΠΣΕ δεν εφαρμόζονται σε καμιά σχολή...

Μας πληροφορούν τα ΕΑΑΚ. Δηλαδή οι φοιτητές - σπουδαστές των Χανίων, της Καβάλας, της Κοζάνης, των ΤΕΙ Αθήνας, κακώς αγωνίζονται. Τα ΠΣΕ που νομίζουν ότι εφαρμόζονται στις σχολές τους είναι οφθαλμαπάτη. Δε φταίνε όμως τα ΕΑΑΚ γι' αυτά. Οι φοιτητές στις συγκεκριμένες σχολές φταίνε, που ακόμα δε διάβασαν τις προκηρύξεις των ΕΑΑΚ και δεν έμαθαν ακόμα ότι τα ΠΣΕ έχουν μπλοκάρει.

Είναι ανεξάρτητοι! Ψηφίστε τους!

Δεν έχουν καμιά σχέση με την κυβέρνηση. Οι συμπτώσεις που έχουν οι θέσεις τους με ορισμένες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής (ελεύθερη πρόσβαση, μόνο γενικές γνώσεις στο πτυχίο, όχι ειδίκευση για όλους στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών, "αποδέσμευση πτυχίου από την επαγγελματική εργασιοθηρία","λεφτά για την παιδεία δίνονται, το θέμα είναι πού πάνε") είναι τυχαίες και επιφανειακές. Δεν έχουν καμία σχέση με κόμματα, εξάλλου το ΝΑΡ δεν είναι κόμμα, είναι ρεύμα. Δεν έχουν καμία σχέση με τους καθηγητικούς μηχανισμούς. Είναι εντελώς τυχαίο (και δείγμα της ευφυίας τους) το γεγονός ότι τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές. Δεν έχουν καμία σχέση με την κυρίαρχη ιδεολογία. Ο αντικομμουνισμός τους είναι πηγαίος και όχι ετεροκαθοριζόμενος. Και πάνω απ' όλα δεν είναι ψηφοθήρες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα είναι το σύνθημα που όλους τους ενώνει: Ο φοιτητής το νοίκι να πληρώνει...(2022-08-31 00:00:00.0)
Φοιτητικοί Σύλλογοι που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ(2015-05-03 00:00:00.0)
Καταργούν πραξικοπηματικά τα όργανα του κινήματος(2008-12-24 00:00:00.0)
Αποχωρήσεις, κωλυσιεργία και «παζάρια»...(2007-12-23 00:00:00.0)
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ αντεπίθεση(1998-04-03 00:00:00.0)
Τυχοδιωκτισμοί που εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική(1997-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ