Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«Να έρθουν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο»

Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου νομάρχη Θεσσαλονίκης με τη ΝΑΣ, Γιάννη Ζιώγα

Motion Team

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, με την ψήφο τους στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", να ενισχύσουν την προοπτική της ρήξης με την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, για να δυναμώσει το κίνημα, ν' ανοίξει ο δρόμος για μια λαϊκή οικονομία που θα λειτουργεί με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στο επίκεντρο. Τους καλούμε να καταδικάσουν το δικομματισμό και τους εκπροσώπους του στις νομαρχίες και τους δήμους. Να γυρίσουν την πλάτη στα αναχώματα, το συνδυασμό του ΣΥΝ, που την επαύριο των εκλογών θα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική, θα μιλά και πάλι για το "εφικτό" που περιορίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και δρα με το κριτήριο της κοινωνικής συναίνεσης». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης και ριζοσπάστες αγωνιστές.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης και πολλοί υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ.

Στο επίκεντρο της συνέντευξης βρέθηκαν οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας αλλά και οι καταστροφές από τις πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Ο υποψήφιος νομάρχης εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΝΑΣ στον αγώνα νεολαίας και εκπαιδευτικών, στον οποίο συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της, σημειώνοντας πως «το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα». Κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας, η οποία πρωταγωνίστησε, χτες, στο όργιο τρομοκρατίας που στήθηκε έξω από τα σχολεία με προσαγωγές μαθητών στα Αστυνομικά Τμήματα, καταγραφή των στοιχείων των μαθητών, κλπ.

«Θεωρούμε πως είναι μια κραυγαλέα περίπτωση τρομοκράτησης και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών και γενικότερα των ατομικών ελευθεριών», είπε ο Γ. Ζιώγας, και κάλεσε την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να μην εφαρμόσουν την κατάπτυστη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έχει ψηφιστεί επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και έχει οδηγήσει δεκάδες παιδιά στα δικαστήρια, με τα γνωστά «μαθητοδικεία».

Προμελετημένο έγκλημα

Οσον αφορά στις καταστροφές από τις πλημμύρες, ο Γ. Ζιώγας επισήμανε: «Η ευθύνη βαραίνει ολοκληρωτικά κι αποκλειστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που επιδεικνύουν δεκαετίες τώρα πλήρη αδιαφορία για ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Αντίστοιχες είναι οι ευθύνες και του νομάρχη και των δημάρχων της περιοχής που στηρίζονται από τα παραπάνω κόμματα καθώς συντάσσονται μ' αυτά κι αδιαφορούν για έργα στοιχειώδους λαϊκής μέριμνας». Και πρόσθεσε:

«Ως ΝΑΣ είχαμε καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης, κάτι που σήμερα ομολογείται από παντού. Αντίστοιχα, είχαμε μιλήσει για την απουσία κάθε μέριμνας για έργα διαχείρισης των απορριμμάτων, αντισεισμικής προστασίας, κλπ.». Θέματα τα οποία, όπως τόνισε ο Γ. Ζιώγας, απουσίασαν ακόμη και από την κουβέντα για τα «μεγάλα έργα», όπως αναπτύχθηκε προεκλογικά στη Θεσσαλονίκη. Για μας, για τη ΝΑΣ, ξεκαθάρισε, «προτεραιότητα έχουν τα έργα λαϊκής μέριμνας - που δεν προσφέρονται για παράτες και θριαμβικές τελετές».

Κάλεσε, επίσης, να τελειώνει το «παραμύθι» με το μπλέξιμο των αρμοδιοτήτων (υπουργεία, νομαρχία, περιφέρεια, κλπ.), στο οποίο προσπαθούν να αποδώσουν την αιτία για την απουσία των έργων. Και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν, «γιατί είναι διαυγέστατο το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, την είσοδο του κεφαλαίου σε μια σειρά από δραστηριότητες και όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Οι απαντήσεις είναι προφανείς», είπε.

Τέλος, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, Γιάννης Ζιώγας, κάλεσε τους εργαζόμενους του νομού, με την ψήφο τους, να καταδικάσουν αποφασιστικά τους υπεύθυνους και να διεκδικήσουν, μαζί με τη ΝΑΣ: Την άμεση και ολική αποζημίωση των πληγέντων για τις ζημιές που έχουν υποστεί στις περιουσίες και τις καλλιέργειες. Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο. Την ολοκλήρωση από τα αρμόδια υπουργεία και φορείς ενός συνολικού και επικαιροποιημένου σχεδιασμού για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Να καθοριστεί εύλογο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής των αντίστοιχων έργων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιεράρχησή τους. Δέσμευση των απαιτούμενων αντίστοιχων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ