Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να γίνουν δράση οι ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού

Το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου παρουσίασε χτες ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ

Ο Γιάννης Ζιώγας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Motion Team

Ο Γιάννης Ζιώγας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Τον κορμό του ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, παρουσίασε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε, κατέθεσε τις θέσεις της παράταξης για επίκαιρα ζητήματα όπως τα μεγάλα έργα, η διαχείριση των απορριμμάτων και η σχολική στέγη. Και κάλεσε τον εργαζόμενο λαό του νομού να συστρατευθεί με τις αγωνιστικές δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί κυματοθραύστης που θα αντικρούσει και θα αντισταθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές που γεννούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.

«Η ΝΑΣ πιστεύει στις ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού και γι' αυτό "δε δίνει λέξεις παρηγόρια, δίνει μαχαίρι σ' ολουνούς"», είπε ο Γιάννης Ζιώγας και εξήγησε πως ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την κατάσταση, αρκεί να πάρει την απόφαση να αναλάβει δράση. «Οχι άλλη εμπιστοσύνη, άλλη ανοχή, άλλη πίστωση χρόνου στους εκλεκτούς της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να μην επηρεαστούν από την τεχνητή δικομματική πόλωση. Να στηρίξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο συνεργασίας της ΝΑΣ, γιατί στην πολιτική μάχη δεν είμαστε με όλους και με όλα. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργατών και των άλλων εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών, της εργαζόμενης διανόησης, των συνταξιούχων. Δουλεύουμε σταθερά, αταλάντευτα με προοπτική, για το σήμερα, για το αύριο, για το μέλλον», σημείωσε. Και κατέληξε καλώντας το λαό, στις εκλογές, να κρίνει τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο του με βάση το ποια είναι η στάση και η θέση τους απέναντι στην καθημερινή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εργαζομένων και θεματοφυλάκων της πλουτοκρατίας.

Περιβαλλοντικό έγκλημα

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη χωματερή των Ταγαράδων και τη διαρροή των διασταλαζόντων υδάτων, ο Γιάννης Ζιώγας μίλησε για περιβαλλοντικό έγκλημα και απέδωσε τις ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στους εκπροσώπους τους στα αρμόδια όργανα και την Αυτοδιοίκηση, που δεκαετίες τώρα κρατούν τη Θεσσαλονίκη ανοχύρωτη περιβαλλοντικά. Παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΑΣ, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον τριών ΧΥΤΑ και δύο ακόμη επιπλέον μετά από κοινή συμφωνία με τους όμορους νομούς, των αναγκαίων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και τη δημιουργία ΧΥΤΑ για μολυσματικά και τοξικά απόβλητα.

Κριτήριο ποιος ωφελείται

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για το μετρό, αλλά και τις εξελίξεις για τα υπόλοιπα έργα όπως η υποθαλάσσια οδική αρτηρία κλπ., ο Γ. Ζιώγας σημείωσε πως πρόκειται για έργα που δε γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα των ιδιωτών, οι οποίοι θα έχουν κέρδη τόσο από την κατασκευή τους όσο και από τη χρήση τους.

Ακόμη και το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης αντιμετωπίζεται με τα ίδια κριτήρια. Αφού όπως είπε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η ανέγερση 20 σχολικών μονάδων μέσα από τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Και κατέληξε, κάνοντας κριτική στον νομάρχη Π. Ψωμιάδη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον συνεπέστερο εκφραστή του δικομματισμού που ικανοποιεί συμφέροντα και προβάλλει πρότυπα που έχει ανάγκη αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα. «Σ' αυτό είναι πετυχημένος, όχι στην επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και των αναγκών του εργαζόμενου λαού», είπε.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη μέλος του ΠΓ, της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της ΚΕ Κ. Αβραμόπουλο, του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Γ. Χατζηαθανασίου, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών με επικεφαλής τον Σ. Βαλανά, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης με επικεφαλής τον Ν. Χατζηλία και ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρομοκρατικές συλλήψεις κατοίκων(2009-02-04 00:00:00.0)
«Να έρθουν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο»(2006-10-12 00:00:00.0)
Επικίνδυνη πολιτική(2006-08-10 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της προωθούν την καύση(2003-05-13 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι αντιδράσεις - περιπλέκεται το πρόβλημα(2003-04-24 00:00:00.0)
Οχι άλλη υποβάθμιση στα Ανω Λιόσια(1998-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ