Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9531

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ανακοίνωση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που αυξάνει τα κέρδη και τη δύναμη των εφοπλιστών σε βάρος των λαϊκών αναγκών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και ν' αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων.


ΣΕΛ.  9

Δυναμώνει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην αντίσταση των λαών

Αλέκα Παπαρήγα: Καραμανλής και Παπανδρέου μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί. Οι λαοί της Μέσης Ανατολής έχουν γνωρίσει μία βία, τη βία των ιμπεριαλιστών...

  • Αλέκα Παπαρήγα: Ενα πράγμα χρειάζεται σήμερα, η σαφής, απερίφραστη αλληλεγγύη προς τη Λιβανέζικη, Παλαιστινιακή, Ιρακινή αντίσταση και όπου εκφράζεται σήμερα αντίσταση κατά του ιμπεριαλισμού. Καλύτερα να μείνουν αδρανείς οι Καραμανλής - Παπανδρέου, γιατί η όποια πρωτοβουλία τους θα γείρει ακόμα περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ των ΗΠΑ, υπέρ του εγκληματικού πολέμου που διεξάγει η ηγεσία του Ισραήλ.
  • Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρεί για τον Λίβανο εντός των ημερών, ενώ στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για το Τελ Αβίβ και στη συνέχεια για την Παλαιστίνη.
  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου σήμερα από την ΚΝΕ (Πολεμικό Μουσείο 8 μ.μ.), ενώ η ΝΑΣ, η ΠΕΔΥΕ και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλούν σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 25 Ιούλη.
  • Πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και ταξικών Ομοσπονδιών για την οικονομική ενίσχυση και τη συγκέντρωση φαρμάκων, για τους σκληρά δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

ΣΕΛ.  3,    6   -   7


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΑΕΔ
Βρώμικη επίθεση σε βάρος μουσουλμάνων ανέργων

Με στόχο να χτυπήσει συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, διώκει ποινικά 240 μουσουλμάνους εργάτες που διεκδίκησαν αγωνιστικά το εποχικό επίδομα.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δίκαιη και βιώσιμη λύση παραμένει το ζητούμενο

Συμπληρώνονται σήμερα 32 χρόνια από την ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πέντε μέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12

Associated Press

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Στα όρια η κατάσταση μεταξύ σουνιτών - σιιτών

Σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις τείνει να οδηγήσει η τελευταία αναζωπύρωση των ενδο-κοινοτικών επιθέσεων, μεταξύ σουνιτών και σιιτών, στο κατεχόμενο Ιράκ.


ΣΕΛ.  8
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ορυμαγδός προγραμμάτων για την εξαπάτηση των ανέργων

Στην πεπατημένη των «stage» (ανασφάλιστη εργασία) και των λεγόμενων ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση κινήθηκαν οι χτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ΟΑΕΔ.


ΣΕΛ.  10
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ψηφοδέλτιο μάχης για τους αγώνες που έρχονται

Το ψηφοδέλτιο μάχης της ΝΑΣ εκφράζει την ανάγκη η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού να αντιπαλέψουν από κοινού την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της ΤΑ, τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ, στη χτεσινή παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων του συνδυασμού (στη φωτογραφία ο Γ. Μαυρίκος στο βήμα και οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας και Πειραιά, Η. Νικολόπουλος και Γ. Μανουσογιαννάκης αντίστοιχα, στο προεδρείο).


ΣΕΛ.  14   -   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ