Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική απάντηση

Ο λαός της Θεσσαλονίκης έδωσε τη δική του αγωνιστική απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή, Ν. Μπερνς, με την παρουσία του στη μαχητική χτεσινή διαμαρτυρία έξω από το Αμερικανικό Προξενείο και την πορεία στους δρόμους της πόλης, που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης.

Πήραν μέρος όλες οι γενιές των αγωνιστών, για να εκφράσουν την πίστη τους ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ και να στείλουν το μήνυμά τους στους εκπροσώπους της Νέας Τάξης Πραγμάτων ότι ο λαός αυτής της χώρας αγρυπνεί και δε δέχεται παθητικά όσα οι ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη του.

Η παραλιακή λεωφόρος σείστηκε από τα συνθήματα των διαδηλωτών που ξεσκέπαζαν το ρόλο των ΗΠΑ, της ελληνικής κυβέρνησης. Εξω από το Αμερικανικό Προξενείο βροντοφώναζαν "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ", "Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι Περσικός, δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός".Παράλληλα καλούσαν σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση, με το σύνθημα "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη" να κυριαρχεί.

Ο Νίκος Χριστάνης,μέλος του γραφείου της ΚΟΘ, απευθυνόμενος στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους έξω από το Αμερικανικό Προξενείο επισήμανε: "Είναι φανερό ότι έχουν αποφασίσει να μοιράσουν ξανά την τράπουλα, να καθορίσουν τα σύνορα, σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολυεθνικών του πετρελαίου. Σ' αυτή την πολιτική έχει συμφωνήσει και η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση και τώρα ψάχνουν το περιτύλιγμα, πώς θα χρυσώσουν το χάπι για το λαό. Είναι βαθιά γελασμένοι. Οι αγώνες που θα γίνουν, αυτοί που έρχονται μας θυμίζουν: "Θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός και σπάει δεσμά και αλυσίδες". Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να απαντήσουν στην αμερικανική πρόκληση. Η ιστορία δε γυρίζει πίσω. Ξέρουμε καλά τις συνέπειες που είχαν το δόγμα Τρούμαν και οι υποτελείς του. Εφεραν τον εμφύλιο, τις στερήσεις - φυλακίσεις, καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών κ. ά.". Τελειώνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τη νεολαία να σφυρηλατήσουν το δικό τους μέτωπο απέναντι στο κυρίαρχο μπλοκ δυνάμεων κυβέρνησης - Αμερικανών - Ευρωπαϊκής Ενωσης, γιατί κανένας Μπερνς, κανένας Σημίτης δεν μπορεί να σταματήσει τη λαϊκή αντίσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να φύγουν τώρα οι μακελάρηδες των λαών»(2007-06-12 00:00:00.0)
«Τελεσίγραφα δε δέχονται οι λαοί»(2002-11-15 00:00:00.0)
Με ταξιδιωτική οδηγία απειλούν οι ΗΠΑ(1999-04-30 00:00:00.0)
"Σεισμός αντιπολεμικός..."(1999-04-02 00:00:00.0)
Περήφανη αντιαμερικάνικη απάντηση(1998-04-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα(1998-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ