Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Κυβερνητικό ολίσθημα

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει την ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών και γενικότερα της κυβέρνησης, για την πολιτική δίωξη και φίμωση της εφημερίδας.

Σημειώνει σε ανακοίνωσή του: "Το κυβερνητικό ολίσθημα κατά του "Ρ" δεν είναι μόνο η αρχή. Είναι μια ακόμα στάση από τις πιο απροκάλυπτες μέχρι τώρα, εκ μέρους του κυβερνητικού επιτελείου στη ρότα του αυταρχισμού, της τρομοκρατικής λογικής με την οποία πολιτεύεται και στην οποία κινείται ο λεγόμενος "εκσυγχρονισμός".

Η κυβέρνηση των "αγροτοδικείων", η κυβέρνηση που μετατρέπει το κράτος σε μπράβο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, πχ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, η κυβέρνηση που ανέσυρε χουντικούς νόμους για να κατασταλεί κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση που νομιμοποιεί το χαφιεδισμό με παρακολουθήσεις συνδικαλιστικών στελεχών, η κυβέρνηση που εφάρμοσε το κοινωνικό φραγγέλιο στον ενάμιση χρόνο που κυβερνά τη χώρα μας, ένα και μόνο μετάλλιο της αξίζει, το μετάλλιο του δεσμοφύλακα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Με όλες αυτές τις μεθόδους η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την πολιτική που της υπαγορεύουν οι πολυεθνικές, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, χωρίς αντιστάσεις από τους εργαζομένους και το λαό.

Η προσπάθειά της θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι με την κοινή τους δράση και αντίσταση, με τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού, αυτήν την πολιτική θα την ανατρέψουν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο "Ρ" την εφημερίδα που καθημερινά στηρίζει, προβάλλει τους αγώνες της εργατικής τάξης και δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταδικασμένες στο νου και τη συνείδησή μας.

Η ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής δε θα περάσει".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ