Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Ερωτηματικά για τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο δικηγόρος Στρατής Στρατίγης,πρώην πολιτευτής της "ΝΔ" και βουλευτής της ΔΗΑΝΑ, νομικός σύμβουλος σήμερα της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, θα είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Την απόφαση ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο. Η επιλογή του Στρ. Στρατίγη δημιούργησε ερωτηματικά, καθώς είναι άγνωστη η ενασχόλησή του με θέματα που άπτονται του αθλητισμού, αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Η είδηση ότι προοριζόταν για τη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, μεταδιδόταν αποκλειστικά και μόνο από τον "FLAS 9.61", την Πέμπτη 15 Γενάρη. Επιπλέον, ο Στρ. Στρατίγης θεωρείται στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, φημολογείται ότι διατηρεί καλές σχέσεις με την Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, καθώς και με τον Κ. Γλύξμπουργκ. Η τοποθέτησή του ερμηνεύεται γενικότερα ως "άνοιγμα και προς τη Δεξιά".

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, η οποία προορίζεται να έχει τυπικό ρόλο ως προς το μέγεθος των έργων που πρέπει να εκτελεστούν. Οπως δήλωσε ο Κ. Σημίτης, "θα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα παρακολουθεί την προετοιμασία των αγώνων, θα εκφέρει συστάσεις όταν χρειάζεται και θα εκτιμά το έργο που θα πραγματοποιείται".

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της "ΑΕ - Αθήνα 2004", όπως θα ονομάζεται επίσημα η Οργανωτική Επιτροπή, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα ανακοινωθούν έως τα τέλη της εβδομάδας. Ανάμεσά τους δε θα συγκαταλέγεται η Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. Οπως διευκρίνισε ο Κ. Σημίτης "για προσωπικούς λόγους δήλωσε ότι δε θέλει να συμμετέχει στο ΔΣ της ΑΕ και θα διαδραματίσει έναν ειδικό ρόλο στην Εθνική Επιτροπή".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ