Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ομολογίες...

"Υπάρχει και εντείνεται μια τάση ποδηγέτησης της πολιτικής από οργανωμένα πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα. Υπάρχει και εντείνεται μια τάση εκχώρησης της πολιτικής εξουσίας σε εξωπολιτικά κέντρα. Και απολύτως υπεύθυνοι για τη συντελούμενη εκτροπή είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί". Αυτά γράφει, ανάμεσα σε άλλα, ο Μ. Εβερτ σε άρθρο του στην κυριακάτικη "Καθημερινή", με τον χαρακτηριστικό τίτλο - ερώτημα: "Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;".

Το σημειώνουμε, γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί μια αξιοσημείωτη ομολογία από τον πρώην αρχηγό της ΝΔ. Μόνο, που το φαινόμενο είναι άρρηκτα δεμένο, όχι με την πολιτική και τους πολιτικούς γενικά, αλλά με την κυρίαρχη πολιτική και τα κόμματα, που την προωθούν και την εφαρμόζουν, ως πολιτικοί εκπρόσωποι των οργανωμένων και πανίσχυρων αυτών οικονομικών συμφερόντων. Και μπορεί, να έχει περιοριστεί, στη φάση αυτή, η σχετική αυτοτέλεια των κομμάτων αυτών, από τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες, που εκπροσωπούν, αλλά η αντιμετώπιση και η λύση του προβλήματος δε βρίσκεται στην κατεύθυνση, που προτείνει ο Μ. Εβερτ.

Μια "αποφασιστική, δυναμική και ασυμβίβαστη σύγκρουση με το μέτωπο των δυνάμεων της διαπλοκής, της διαφθοράς, της εξαχρείωσης" είναι νοητή και υλοποιήσιμη, μόνο στο βαθμό, που είναι άρρηκτα δεμένη με μια ριζικά διαφορετική από τη σημερινή πολιτική. Μια πολιτική φιλολαϊκή, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα, ικανή να συνεγείρει και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και το λαό. Ολα τ' άλλα είναι απλώς... μεγάλα λόγια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ