Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευτυχώς, τους πήραν χαμπάρι

Δίκιο "κατά το ήμισυ" έχει ο Στ. Τζουμάκας που κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι το αγροτικό πρόγραμμα που εξήγγειλε το Σάββατο στη Λάρισα "είναι σχεδόν πλήρης αντιγραφή του δικού μας προγράμματος". Πράγματι, τα "6" σημεία των προτάσεων που παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στη Λάρισα, είναι αυτούσια αντιγραφή της κυβερνητικής πολιτικής (αγροτουρισμός, περιβαλλοντικός τουρισμός, αλλαγή του καθεστώτος των συνεταιρισμών με "ιδιωτικά κριτήρια", ομάδες παραγωγών, μετοχοποίηση της ΑΤΕ κ.ά.).

Η αλήθεια είναι ότι οι ηγεσίες και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν αντιγράψει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τις κατευθύνσεις της ΓΚΑΤΤ, στο όνομα της "απελευθέρωσης των αγορών" και της "ανταγωνιστικότητας". Και έχουν βάλει στόχο της πολιτικής τους την επιβολή ακριβώς αυτών των αντιαγροτικών μέτρων.

Ευτυχώς, όμως, οι αγρότες τους έχουν πάρει χαμπάρι και γνωρίζοντας "από πρώτο χέρι" ποιοι εργάζονται για το βίαιο ξεκλήρισμά τους, έχουν πάρει την υπόθεση στα χέρια τους και δεν πρόκειται να αποδεχτούν μοιρολατρικά μια τέτοια εφιαλτική προοπτική για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Ο νέος γύρος κινητοποιήσεων, που ξεκινά σήμερα, αποτελεί την καλύτερη απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ