Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πίτες

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ (και πώς θα μπορούσε να έχει... ) ο χορός των κινητοποιήσεων. Μετά τους ναυτεργάτες και τους ψαράδες οι αγρότες τώρα και πάλι στο πόδι.

***

Στα Χανιά χτες είχαμε το πρώτο δείγμα και δε θα είναι κατά πώς φαίνεται το τελευταίο. Τι άλλο μπορούν να κάνουν;

***

ΟΣΟ για την κυβέρνηση, αφήστε την. Εκεί στο ΠΑΣΟΚ... κόβουν πίτες με όλους και τα πρωτοκλασάτα στελέχη (καθώς θα είδατε στην τηλεόραση) να σηκώνονται στις μύτες για να φανούν ότι υπάρχουν.

***

Μια φορά ο συμβολισμός ήταν καλός. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μοιάζει πολύ με την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Ο... καθένας το κομμάτι του (και να ψάχνει το φλουρί).

***

Ομως, δε θα το βρουν γιατί δικαιωματικά ανήκει στη Μαρία Δαμανάκη που χρίστηκε χτες και επισήμως υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων του ΠΑΣΟΚ. Ε, του Συνασπισμού υποψήφια... προκύπτει εξ αντικειμένου.

***

Αλήθεια όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα δύο κόμματα έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου; Αμφίβολο...

***

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να κόψουν πίτες είναι άραγε ή... κανένα κεφάλι; Βλέπετε, οι "Σουφλαίοι" σήκωσαν πάλι κεφάλι κι ένας αποχώρησε χτες από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

***

Αραγε θεωρεί πως έπεισε κανέναν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλώντας μετά για "ψυχική ενότητα"; Βέβαια, εδώ που τα λέμε, ψυχολόγοι δεν είμαστε, οπότε ας μην αναφερόμαστε στον ψυχισμό. Μια φορά σε κατάσταση κομματικής ενότητας δε βρίσκεται με τίποτε η αξιωματική αντιπολίτευση.

***

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ο Γιάννος Παπαντωνίου μάς διαβεβαιώνει ότι δε θα γίνει υποτίμηση της δραχμής, αφού παίρνουμε 1,2 τρισεκατομμύρια δραχμές από εξωτερικό δανεισμό.

***

Τα... πανωτόκια της αποπληρωμής του δανείου, όμως, δε μας είπε, ποιος θα τα πληρώσει..;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ