Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπορούμε να ανταποκριθούμε!

Μια σημαντική ακόμα μάχη που κερδήθηκε, καταγράφουν στα θετικά του αγώνα τους οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, από προχτές. Το μεγαλύτερο από ποτέ, από την άποψη του ύψους, πλάνο οικονομικής εξόρμησης αυτό που αποφασίστηκε στα πλαίσια και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ υπερκαλύφθηκε συνολικά σε ποσοστό 102%! Παίρνοντας υπ' όψη την κατάσταση φτώχειας και της χειρότερης οικονομικής δυσπραγίας, που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εξαιτίας της γενικότερης επίθεσης κατά του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους από την κυβέρνηση Σημίτη και τους βιομήχανους, η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προβάλλει, πράγματι, ως μεγάλο επίτευγμα, και είναι! Και οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, όλοι όσοι συνέβαλαν στη μοναδική επιτυχία δικαιολογημένα μπορεί να είναι περήφανοι για την επιτυχία αυτή του Κόμματος.

Γιατί, όπως επιβεβαιώνει και αυτή η επιτυχία, εκτός των άλλων, το ΚΚΕ μπορεί να βάζει μεγάλους, δύσκολους στόχους και να τους κερδίζει με την οργάνωση και την επίμονη προσπάθεια. Γιατί το θετικό αυτό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα, οι κομμουνιστές, από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουν τον αγώνα του Κόμματος για τα δίκαια και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, για την προοπτική του σοσιαλισμού. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός πως, μαζί με την αποφασιστική συμβολή της δουλιάς των Κομματικών Οργανώσεων, όλου του Κόμματος, των φίλων και των οπαδών του, της ΚΝΕ, καταγράφεται και η μεγάλη ανταπόκριση ευρύτερων στρωμάτων εργαζομένων, του λαού στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Η ανταπόκριση του κόσμου, πέρα από τη δύναμη που δίνει στους κομμουνιστές, βάζει, ταυτόχρονα, μπροστά μας νέες μεγάλες υποχρεώσεις και καθήκοντα. Τιμώντας ουσιαστικά τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, να παλέψουμε για να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιστορία, η δράση και η συνεισφορά του ΚΚΕ στην κοινωνική προκοπή του τόπου, τα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων, για ό,τι θετικό κατακτήθηκε τα τελευταία 80 χρόνια στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ, για τα σημαντικά ζητήματα της χώρας και εκείνα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, για τις προτάσεις και τις λύσεις που προβάλλει το ΚΚΕ στον αντίποδα του μονόδρομου της υποταγής και της υποτέλειας στις αποφάσεις και τα κελεύσματα των αφεντικών του ευρωατλαντισμού, των πολυεθνικών μονοπωλίων.

Ετσι μόνον η 80χρονη ηρωική ιστορία και δράση του ΚΚΕ, οι θέσεις και οι προτάσεις του, μπορούν να γίνουν υλική δύναμη για τους ίδιους τους εργαζόμενους, να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, εμπιστοσύνης στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και δράσης για την προώθηση των οραμάτων και των ιδανικών του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού. Βάζει στους κομμουνιστές προπαντός το καθήκον, να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην οικοδόμηση του Κόμματος, ενός γερού και μαζικού, γερά δεμένου με την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους ΚΚΕ, ώστε να προωθηθεί πιο αποφασιστικά ο στόχος του για το Αντιιμπεριαλιστικό, Αντιμονοπωλιακό, Δημοκρατικό Μέτωπο, για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ