Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξήντα τρία χρόνια πρωτοπόρας δράσης

Εκδήλωση τιμής από την ΚΝΕ Βύρωνα στον παλαίμαχο κομμουνιστή Π. Μακρή

"Η καλύτερη τιμή για τα 80 χρόνια της ιστορίας του ΚΚΕ, είναι μέσα από τη δράση μας, να γραφτούν οι καινούριες σελίδες της. Να έρθουν οι νέοι σε επαφή με την ένδοξη αυτή ιστορία και αυτό να βοηθήσει συνολικά στο ιδεολογικοπολιτικό ατσάλωμα της οργάνωσης, για την ανάπτυξη των αντιστάσεων στη νεολαία και για τη συμβολή της στο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο". Αυτό το συμπέρασμα συμπυκνώνει τη συζήτηση του Τομεακού Συμβουλίου των Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, που κατέληξε το περασμένο Σάββατο στο Πρόγραμμα Δράσης, που θα αναπτύξει η οργάνωση για τον ετήσιο γιορτασμό των 80 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και για τη δίμηνη Πολιτική Εξόρμηση (Φλεβάρης - Μάρτης) της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα, το ΤΣ πήρε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να τιμήσει τον κομμουνιστή, παλαίμαχο αγωνιστή και σεμνό μαχητή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ειρήνης, τον Παναγιώτη Μακρή,που βρίσκεται 63 ολόκληρα χρόνια στις επάλξεις του αγώνα και παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Η μικρή συμβολική εκδήλωση που "στήθηκε" από τους νέους κομμουνιστές, αποτέλεσε ένα ξεχωριστό ιστορικό μάθημα και μέσα από τη μεταφορά της πείρας του τιμώμενου συντρόφου, αναδείχτηκαν όλες εκείνες οι αξίες και οι αρετές που χαρακτηρίζουν τη δράση και την προσφορά των μελών του Κόμματος και ιδιαίτερα της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης. Η αφοσίωση, στο όραμα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, η προσωπική προσπάθεια, προσφορά και αυτοθυσία.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής, φανερά συγκινημένος και ενθουσιασμένος, μέσα από ένα χειμαρρώδη λόγο "πλημμύρισε" τις καρδιές και το νου των νέων κομμουνιστών, με τις μεγαλύτερες στιγμές της ένδοξης ιστορίας του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Μίλησε για όλα, μα πάνω απ' όλα ξεχώρισε το ρόλο της νεολαίας και τα κοινά σημεία της γενιάς του με το σήμερα, κάνοντας αναφορά στην πρωτοπόρα δράση της ΟΚΝΕ. Είναι προφητικά τα λόγια του και δείχνουν τη μεγάλη αισιοδοξία και πίστη του στις σημερινές γενιές: "Η νεολαία όπου και αν βρεθεί και στις πιο δύσκολες συνθήκες συγκροτεί την επαναστατική της οργάνωση. Την οργάνωση που καθοδηγείται από το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, και βάζει στόχο όχι μόνο να γνωρίσει την κοινωνία και τις αντιθέσεις της, αλλά και να την αλλάξει".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ