Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υποψηφιότητες διά στόματος Κ. Σημίτη

Εκδηλώθηκαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα ονόματα των κυβερνητικών υποψηφίων κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο Κ. Σημίτης μίλησε για "μακρά διεργασία" στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ με βάση την οποία το ΕΓ κατέληξε στη στήριξη της υποψηφιότητας της Μ. Δαμανάκη για την Αθήνα, του Θρ. Λαζαρίδη,σημερινού δημάρχου Καλαμαριάς, για τη Θεσσαλονίκη και για τον Πειραιά του Χ. Φωτίου,σημερινού νομάρχη Πειραιά. Ειδικότερα για τη Μ. Δαμανάκη ο πρωθυπουργός, χωρίς να κάνει λόγο στα γνωστά περί "Κεντροαριστεράς", υποστήριξε ότι "διαθέτει αποδεδειγμένα την ικανότητα να χειριστεί τα δημοτικά προβλήματα", ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τον νυν δήμαρχο Πειραιά Στ. Λογοθέτη,λέγοντας ότι "ο Πειραιάς είναι μια πόλη η οποία δεν ευτύχησε με τη Δημοτική Αρχή της τα τελευταία χρόνια".

Ο Στ. Λογοθέτης από την πλευρά του, με δήλωσή του χρεώνει στον Κ. Σημίτη την ευθύνη, ο οποίος όπως λέει "χωρίς να το θέλει φωτογράφισε ως υπεύθυνο τον εαυτό του και την κυβέρνησή του για την κακοδαιμονία που δέρνει την πόλη μας". Επίσης ο Στ. Λογοθέτης με απολογητικό ύφος μιλάει για υπονόμευση από ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ "με στόχο την πολιτική εξουδετέρωση και την ηθική μας σπίλωση" και προεξοφλεί ότι η υποψηφιότητα Φωτίου "θα καταλήξει μια πρόταση ήττας του ΠΑΣΟΚ για τον Πειραιά". Με δηλώσεις του δεν επιμένει στην υποψηφιότητά του.

Στην υποψηφιότητα της Μ. Δαμανάκη αντέδρασε ο πρώην δήμαρχος ΑθήναςΔ. Μπέης ο οποίος φιλοδοξεί να εκφράσει τον "κόσμο του ΠΑΣΟΚ" που αντιτίθεται στην επιλογή αυτή. Μάλιστα προανήγγειλε δική του υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας. "Οσοι πιστεύουμε, είπε, σε Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από τον σφιχτό εναγκαλισμό των κομμάτων, οφείλουμε να είμαστε παρόντες για μια πλατιά συνεργασία. Πρέπει να προγραμματίσουμε μια αποφασιστική παρέμβαση για την Αναγέννηση της Αθήνας". Ο Δ. Μπέης ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΓ για στήριξη της Μ. Δαμανάκη "είναι αντίθετη με το λαϊκό αίσθημα", όπως επίσης αντίθετη και με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ που επιβάλλει τη διενέργεια προκριματικών εκλογών και κατηγορεί το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για αλαζονεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ