Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Κανένα πρόβλημα δε βλέπει η κυβέρνηση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Στους ξένους μετανάστες που δεν ξέρουν την ελληνική γλώσσα απέδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίστηκε τις πρώτες μέρες της διαδικασίας χορήγησης της "πράσινης κάρτας".

Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης ζητώντας τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των μεταναστών, την προστασία τους από τους διάφορους αετονύχηδες και την παράταση των σχετικών διαδικασιών για όλο το 1998.

Ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαδικασία της καταγραφής των μεταναστών και γι' αυτό σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απέδωσε τις εικόνες των πρώτων ημερών στον μεγάλο αριθμό των μεταναστών και στο γεγονός ότι αυτοί δεν ξέρουν την ελληνική γλώσσα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη συνεννόηση. Είπε ότι δε δόθηκε καμία κάρτα σε επιτήδειους και ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο έχει μεταφράσει σε εννιά γλώσσες τα σχετικά έντυπα.

Ο Μπ. Αγγουράκης διευκρίνισε ότι η Ερώτησή του δεν αφορούσε μόνο τις πρώτες μέρες αλλά και τις επόμενες διαδικασίες όπως η έκδοση ποινικών μητρώων, πιστοποιητικών υγείας, θέματα στα οποία δεν απάντησε ο υφυπουργός. Σχετικά με τους αετονύχηδες επικαλέστηκε καταγγελία των ίδιων των Αλβανών μεταναστών ότι στην οδό Μενάνδρου λειτουργεί κύκλωμα με τη "λευκή κάρτα".

Στοιχειοθετώντας την καταγγελία του για τη μη ύπαρξη κατάλληλης προεργασίας είπε ότι λόγω αυτής της κατάστασης αναγκάστηκε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να ανοίξει γραφείο όπου εξυπηρετούνται οι μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ