Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης οργανώνει τη Δευτέρα 19 Γενάρη στις 5.30 το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ καλεί το λαό της πόλης με τη μαζική του συμμετοχή να καταδικάσει τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ, να απαιτήσει να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ. Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Οι μακελάρηδες των λαών, αν νομίζουν ότι καθυπόταξαν τον ελληνικό λαό, επειδή σε μια περίοδο, με τη δύναμη των όπλων, των ναπάλμ, τις εκτελέσεις και τις εξορίες τον οδήγησαν σε υποχώρηση, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο γκαουλάιτερ των πολυεθνικών, πρεσβευτής των ΗΠΑ Ν. Μπερνς, προφανώς αυτό πιστεύει ενθαρρυνόμενος και από τους ντόπιους υποτακτικούς του. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις προκλητικές του δηλώσεις.

Ας μην ξεχνά όμως κανένας ότι τα τραγούδια και τα συνθήματα: "Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα, το δίκιο και τη λευτεριά...", "Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", καθημερινά θεριεύουν στις ψυχές του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Ας μην έχουν αυταπάτες. Δε θα μπορέσουν να κάμψουν τη λαϊκή αντίθεση, τον ογκούμενο αντιαμερικανισμό και τελικά την αντεπίθεση του λαού. Η ιστορία δε γυρίζει πίσω".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ