Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράσταση στους αγρότες

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, εκφράζει η ΕΣΑΚ με χτεσινή ανακοίνωσή της. Η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενσκήψει στο πρόβλημα των αγροτών, που η ουσία του βρίσκεται στη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ και στην αγροτική πολιτική, που εφάρμοσαν μαζί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

"Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ, να εκφράσουν ενεργητικά την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται να αντιληφθούν ότι, εκτός από το "φορολογικό", η ουσία των κινητοποιήσεων των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών βρίσκεται στις συνεχείς λιτότητες που γεννούν απόγνωση και αγανάκτηση".

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους αγρότες με την επί τόπου παρουσία της στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τους Κ. Κερασουνλή και Γ. Πάσουλα, παραβρέθηκε στους χώρους κινητοποίησης των αγροτών, όπου τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και τους επέδωσαν ψήφισμα.

Και το Συνδικάτο Μετάλλου ο "Προμηθέας" είναι αλληλέγγυο στους αγρότες. "Παρά την έντονη προσπάθεια από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, εμείς, όπως και ολόκληρος ο λαός, γνωρίζουμε την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος και πως τα αιτήματά σας είναι δίκαια".

Επίσης και ο Σύλλογος Συνταξιούχων - Επιδοματούχων με ανακοίνωσή του συμπαραστέκεται στους αγώνες των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ