Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυρό μέτωπο αγώνα
  • Μαζικότερη, δυναμικότερη και καλύτερα οργανωμένη από την περσινή, η φετινή αγροτική κινητοποίηση
  • Κύμα συμπαράστασης στην πάλη της αγροτιάς, με παλλαϊκά συλλαλητήρια σε πόλεις της Θεσσαλίας. Συναυλία με λαϊκούς καλλιτέχνες στα μπλόκα, διοργανώνει η ΠΑΣΕ

Συγκεντρώνοντας συνεχώς νέες δυνάμεις - και χτες εκατοντάδες τρακτέρ από χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας έφτασαν στα μπλόκα ενισχύοντάς τα, ενώ δύο νέα μπλόκα στήθηκαν στον Αλμυρό - οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν απτόητοι τη μάχη. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των τρακτέρ επί της εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης ξεπερνάει τον αριθμό εκείνων που είχαν συγκεντρωθεί στην περσινή κινητοποίηση, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που υπήρχαν εξ αρχής ότι η φετινή κινητοποίηση θα είναι πιο μαζική, πιο δυναμική και καλύτερα οργανωμένη από αυτή των προηγούμενων χρόνων. Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας και των φερεφώνων της που επιχειρούν να παρουσιάσουν τις κινητοποιήσεις "υποτονικές" και "μικρότερες του αναμενόμενου".

Οι "φρουροί των μπλόκων" μαζί με όλους τους αγρότες, εκδηλώνουν παντού και πάντα την αποφασιστικότητά τους ν' αγωνιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν μέχρι τη δικαίωσή τους. Χτες, λοιπόν, σε δύο σημεία της εθνικής οδού έξω απ' τον Αλμυρό,στήθηκαν νέα μπλόκα με τρακτέρ αγροτών της Μαγνησίας. Στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" έφτασαν κι άλλα τρακτέρ από χωριά της Καρδίτσας, ενώ και στο μπλόκο της οδού Βόλου πάνω από 100 τρακτέρ από τα χωριά Ευίδριο, Κατοχώρι, Αγιος Γεώργιος Φαρσάλων και Δοξαρά, Μικρό Βουνό, Κρανώνα της Λάρισας προστέθηκαν στα εκατοντάδες που υπάρχουν εκεί. Στις 4 το απόγευμα έγινε συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού και στα τρία μπλόκα για μια ώρα, προκειμένου οι αγρότες να ενημερωθούν από τα μέλη της ΠΑΣΕ και να πουν τη γνώμη τους και τις προτάσεις τους για την πορεία της κινητοποίησης. Σαν ένας άνθρωπος όλοι διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα μέχρι τέλους.

Η αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων αγροτών ενισχύεται και από το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράταξης των άλλων εργαζομένων, του λαού που εκδηλώνεται όλες αυτές τις μέρες.

Σήμερα πραγματοποιούνται παλλαϊκά συλλαλητήρια συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα που διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς των νομών. Ανάλογο συλλαλητήριο θα γίνει αύριο στη Λάρισα,όπως αποφασίστηκε σε χτεσινή σύσκεψη μαζικών φορέων του νομού στο Εργατικό Κέντρο.

Ταυτόχρονα αναμένονται εκπρόσωποι μαζικών φορέων και οργανώσεων απ' όλη τη χώρα να φτάσουν στα μπλόκα για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στη μαχόμενη αγροτιά. Επίσης, εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης φτάνουν στην ΠΑΣΕ, ενώ το Σάββατο διοργανώνεται μεγάλη συναυλία στα μπλόκα.

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕ

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕ επισημαίνει: "Πυκνώνουν τα μηνύματα και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα που ξεκινήσαμε στις 2 Φλεβάρη με στόχο να σώσουμε την αγροτική παραγωγή, τη γη που δουλεύουμε με ιδρώτα και αίμα και το ψωμί των παιδιών μας.

Εκατοντάδες αποφάσεις, ψηφίσματα, τηλεγραφήματα και αντιπροσωπείες καταφθάνουν συνεχώς στα μπλόκα και στην ΠΑΣΕ. Μεταξύ αυτών πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους τόσο στα δίκαια αιτήματά μας, όσο και στο μαχητικό αγώνα που δίνουμε στα μπλόκα.

Στα πλαίσια αυτά το Σάββατο, 7 Φλεβάρη και ώρα 3 μ. μ. θα δοθεί στον κόμβο της "Βιοκαρπέτ" μεγάλη λαϊκή συναυλία μαχητικής στήριξης και αλληλεγγύης των αγροτών, όπου θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι Γιώτα Βέη, Μαρία Δημητριάδη, Γιάννης Θωμόπουλος και Μίλτος Πασχαλίδης.Η ΠΑΣΕ καλεί τους αγρότες των μπλόκων, αλλά και τους κατοίκους της Λάρισας, να την παρακολουθήσουν, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους προς την αγωνιζόμενη αγροτιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ