Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Συγκέντρωση καπνοπαραγωγών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης για τον καπνό πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι καπνοπαραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, όπως και η αγανάκτηση, αφού οι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό των εμπόρων του μόχθου τους, με τις"ευλογίες" της κυβέρνησης. Εκ μέρους της Επιτροπής Καπνοπαραγωγών και Κτηνοτρόφων Επαρχίας Ελασσόνας μίλησε το μέλος της Γιώργος Σαχινίδης,ο οποίος κάλεσε τους καπνοπαραγωγούς να ξεσηκωθούν, όπως οι συνάδελφοί τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που απευθύνουν στην κυβέρνηση, οι καπνοπαραγωγοί απαιτούν την κατάργηση του συμβουλίου καλλιέργειας - εφόσον υπάρχει το καθεστώς των ποσοστώσεων - και η επιδότηση να δίνεται με βάση τις ποσοστώσεις που έχουν για να παράγουν. Επίσης απαιτούν την καταβολή την αξίας των καπνών στην ΑΤΕ από τους εμπόρους πριν παραλάβουν τα καπνά, τη μη κατάργηση του Εθνικού Οργανισμού Καπνού, τη βαθμολόγηση όλων των καπνών από τον Οργανισμό, για να μη γίνονται αδικίες απ' τους εμπόρους, καθώς και ατέλεια στο πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ