Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικές καταδίκες αγροτών

Την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, το "αγροτοδικείο" Λάρισας προχώρησε χτες με συνοπτικές διαδικασίες στην καταδίκη, με τέσσερις μήνες φυλάκιση, 30 συνολικά αγροτών από τα χωριά της Λάρισας και των Φαρσάλων.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας... ξεπέταξε πέντε δίκες χτες το πρωί, όπου οι κατηγορούμενοι αγρότες χωρισμένοι σε ισάριθμες ομάδες πέρασαν απ' το εδώλιο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις που έγιναν στη Λάρισα, το Μάρτη και το Νοέμβρη του 1995.

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί - μάρτυρες κατηγορίες - δεν αναγνώρισαν κανέναν απ' τους κατηγορουμένους, αλλά είχαν καταγράψει... μόνο αριθμούς από τρακτέρ, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της 4μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή. Βεβαίως οι καταδικασθέντες αγρότες άσκησαν έφεση.

Οπως τόνιζαν χτες στη Λάρισα οι αγρότες, που βρίσκονταν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική, η καταδίκη αυτή αποτελεί συνέχεια της επιχείρησης τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών που έχει στήσει η κυβέρνηση και προσπάθεια να αναθερμανθεί το κλίμα εκφοβισμού στην περιοχή. Ωστόσο, όμως, σημείωναν πως ούτε η συγκεκριμένη καταδίκη, ούτε οι προηγούμενες, αλλά ούτε και οι επόμενες θα κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα όσο τα προβλήματά τους δε βρίσκουν λύση και η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια πολιτική. Επίσης οι αγρότες σχολίαζαν το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα δεκάδες δίκες αγροτών της Λάρισας, αναβλήθηκαν όλες για μια συγκεκριμένη ημερομηνία: 25 Νοέμβρη 1998. "Θα χρειαστεί γήπεδο τότε, κι όχι αίθουσα δικαστηρίων", τόνιζαν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ