Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Προσχωρούν στον αγώνα

Συλλαλητήρια σήμερα σε Μεσσηνία - Ηλεία, αύριο στη Λακωνία και Σάββατο στο Αστρος Κυνουρίας, ενώ συντονίζεται το Αίγιο

Διευρύνεται το μέτωπο των κινητοποιούμενων αγροτών και στην Πελοπόννησο καθώς, καθημερινά, νέες περιοχές και νομοί προσχωρούν στη μάχη κατά της πολιτικής αφανισμού της υπαίθρου.

Στο "χορό" των αγροτικών κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους, του θεσσαλικού κάμπου και των άλλων περιοχών μπήκαν από χτες και οι αγρότες της Μεσσηνίας.Με δεκάδες τρακτέρ αγρότες από την περιοχή Βόρειας Πυλίας συγκεντρώθηκαν χτες στη θέση Σωληνάρι και διαδήλωσαν την απαίτησή τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων τους. Αποφάσισαν σήμερα στις 11 το πρωί να επανέλθουν με πολλά ακόμα τρακτέρ στο Ριζόμυλο κοντά στη Μεσσήνη και να παρατάξουν τα τρακτέρ στο δρόμο Καλαμάτας - Μεσσήνης - Πύλου. Ηδη σε πολλά χωριά όπως Χανδρινό, Γλυφάδα, Σωληνάρι, Στενωσιά και Κουκουνάρα αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να παρατάξουν τα τρακτέρ συμπαρατασσόμενοι με τους άλλους συναδέλφους τους.

Στο Αίγιο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών της Αιγιάλειας αποφάσισε να συγκαλέσει τη Δευτέρα, 9 Φλεβάρη, στην αίθουσα του δήμου Αιγίου παναιγιάλεια σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής (Δήμο, Εργατικό Κέντρο, Σωματεία εργαζομένων, Πολιτιστικούς Συλλόγους κ.ά.) με στόχο την πραγματοποίηση Παναιγιάλειου Συλλαλητηρίου για την προώθηση λύσης στα προβλήματα των αγροτών. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής περιοδεύουν συνεχώς στα γύρω χωριά καλώντας τους αγρότες να βρίσκονται "επί ποδός" ενόψει της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στην Ηλεία καθημερινά αυξάνονται οι αγρότες που μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που τους απευθύνουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, τα οποία περιοδεύουν καθημερινά στα χωριά της Ηλείας. Σήμερα στις 10 π.μ. οι αγρότες μαζί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και από εκεί θα πορευτούν στην Εθνική οδό, στη θέση Λατίφι, όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

Συγκέντρωση και Συλλαλητήριο οργανώνουν αύριο Παρασκευή και οι αγρότες της Λακωνίας στη Σπάρτη.Η συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα θα γίνει στην είσοδο της Σπάρτης (από την πλευρά του Γυθείου) στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής που έφτιαξαν η Ενωση και οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί του νομού, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της πόλης και, στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι θα πάνε στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα αποφασιστεί κλιμάκωση του αγώνα με πρώτη κίνηση την τοποθέτηση τρακτέρ στους δρόμους σε συμπαράταξη με τους άλλους συναδέλφους τους.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της Κυνουρίας πραγματοποιεί συγκέντρωση το Σάββατο 7 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στο Αστρος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημείο αναφοράς από σήμερα το Μπλόκο της Νίκαιας(2016-01-21 00:00:00.0)
Τα μπλόκα σε όλη τη χώρα(2014-02-06 00:00:00.0)
Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση(2002-01-30 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Αίγιο και Πύργο(1999-02-09 00:00:00.0)
Αγκαλιάζουν την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις(1998-02-10 00:00:00.0)
Δυναμικό "παρών"(1998-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ