Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δυναμικό "παρών"

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε Αιγιάλεια, Κορινθία, Μεσσηνία και Ηλεία

Αποφασισμένοι να δώσουν τη δική τους απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική είναι οι αγρότες της Αιγιάλειας, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει τη Δευτέρα 2 του Φλεβάρη,στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας Αιγίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της περιοχής. Ενα συλλαλητήριο που το θεωρούν απαρχή νέων δυναμικών αγώνων, σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της χώρας.Τα προβλήματα παραγωγών εσπεριδοειδών και λαδιού, των σταφιδοπαραγωγών, καθώς και των κτηνοτρόφων της περιοχής, καθημερινά πολλαπλασιάζονται και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τη λύση τους. Την ίδια στιγμή οι φιλοκυβερνητικοί "αγροτοπατέρες" προσπαθούν να εκτονώσουν την παλλαϊκή αγανάκτηση με συσκέψεις σαν αυτή που έγινε πρόσφατα στην ΠΑΣΕΓΕΣ για το λάδι και τα λεμόνια, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας - "φάντασμα" (της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Αιγιάλειας), ο οποίος υποτίθεται πως εκπροσώπησε την Παναιγιάλεια Ενωση. Στην "εποικοδομητική" αυτή σύναξη βγήκε υπόμνημα, που λέει ότι για τα δεινά των αγροτών φταίνε οι... καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, οι "αγροτοπατέρες" προσπαθούν να πείσουν τους αγρότες να συμμετάσχουν σε "κινητοποιήσεις" εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Ομως, η συντριπτική πλειοψηφία τούς γυρνά την πλάτη και στοιχίζεται γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Αιγιάλειας.

Στη Μεσσηνία

Αγωνιστικές αποφάσεις πάρθηκαν στην πλατιά σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στο χωριό Χανδρινός της επαρχίας Πυλίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες χωριά της Μεσσηνίας.Στη σύσκεψη αυτή εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση των αγροτών και κυρίως των ελαιοπαραγωγών και σταφιδοπαραγωγών, που ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στους δρόμους στις 5 του Φλεβάρη και να τα παρατάξουν στη θέση Ριζόμυλος κοντά στη Μεσσήνη.Με θέμα τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση του αγώνα θα συνεδριάσει αύριο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που εκλέχτηκε στη σύσκεψη της Κυριακής, ενώ στο διάστημα μέχρι τις 5 του Φλεβάρη θα γίνουν περιοδείες, συνελεύσεις και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες στα χωριά.

Στην Κόρινθο

Τα εσπεριδοειδή που μένουν απούλητα, η σταφίδα που χτυπιέται και το λάδι που πουλιέται μισοτιμής έχουν ξεσηκώσει τους αγρότες της Κορινθίας.Σε συγκέντρωση που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Ενωση Αγροτικών Συλλόγων Ξυλοκάστρου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης οι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις. Ομως, οι εκπρόσωποι της ΓΕΣΑΣΕ Τ. Πεβερέτος,της ΠΑΣΕΓΕΣ Δ. Μπιτσάκος και της ΣΥΔΑΣΕ Γ. Παναγιωτόπουλος προσπάθησαν να πείσουν τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο εκτόνωσης που διοργανώνουν στις 30 του Γενάρη. Ηπλειοψηφία ωστόσο των αγροτών τούς γύρισε την πλάτη και αποφάσισε να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο της 2 του Φλεβάρη. Επίσης, συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή στα χωριά της Νεμέας και αποφασίστηκε συλλαλητήριο στις 2/2.

Στον Πύργο

Αποφασισμένοι να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα είναι οι βαμβακοπαραγωγοί, οι ελαιοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών, καλαμποκιού και οπωροκηπευτικών της Ηλείας.Τις τελευταίες μέρες αγρότες περιοδεύουν σε χωριά της Νότιας, Κεντρικής και Δυτικής Ηλείας καλώντας τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα αρχίσουν στις 2 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ