Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγκαλιάζουν την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Δυναμώνει ο αγώνας των αγροτών του Δομοκού, που για 8η μέρα χτες παρέμειναν με τα αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα στις άκρες της παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας - Καρδίτσας, στο Δρούγο.Χτες στο σημείο του μπλόκου κατέφτασαν νέες ενισχύσεις από αγρότες των χωριών του Οροπεδίου του Δομοκού και την Εκάρα.

Σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δομοκού διοργανώνει την "κάθοδο" των αγροτών στη Λαμία, όπου πραγματοποιείται συλλαλητήριο μπροστά στα δικαστήρια της πόλης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 19 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις το Νοέμβρη του '96 στην περιοχή του Δομοκού.

Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις των αγροτών και να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της εφαρμογής των αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των πολυεθνικών. Καταλήγοντας, τονίζει πως, μόνο ο δρόμος του αγώνα και ο συντονισμός της πάλης των αγροτών με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τα άλλα λαϊκά στρώματα, το κίνημα της νεολαίας, μπορεί να ανατρέψει τις νεοσυντηρητικές πολιτικές, δημιουργώντας το μέτωπο που θα επιβάλει γενικότερες φιλολαϊκές πολιτικές.

Αμφίκλεια

Επίσης, συνεχίζεται και ο αγώνας των αγροτών της Αμφίκλειας, που από την προηγούμενη βδομάδα έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο δρόμο Λιβαδειάς - Λαμίας έξω από την κωμόπολη. Παράλληλα, χτες, οι αγρότες της Ανθήλης έστησαν το δικό τους μετερίζι παρατάσσοντας 50 τρακτέρ σε παρακείμενο δρόμο της εθνικής Αθηνών - Λαμίας.

Βοιωτία

Οι αγρότες της Βοιωτίας κλιμακώνουν τον αγώνα, με συλλαλητήριο, που αποφάσισε η ΣΕΑ να γίνει στον Ορχομενό με αγροτικά μηχανήματα και όπου θα παραβρεθεί και μέλος της Πανθεσσαλικής ο οποίος θα χαιρετίσει. Ολες τις μέρες αυτές η ΣΕΑ Βοιωτίας πραγματοποιεί ενημερωτικές συγκεντρώσεις και περιοδείες στα χωριά, προκειμένου να συντονιστεί και ενταθεί ο αγώνας των αγροτών του νομού.

Ετσι, καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των τρακτέρ που είναι παραταγμένα στην πλατεία του Ορχομενού, από την προηγούμενη Δευτέρα. Το Σάββατο έκαναν την εμφάνισή τους 40 τρακτέρ στη διασταύρωση Υψηλάντη, στο δρόμο Θήβας - Λιβαδειάς και, από χτες, στο Κάστρο. Αναμένεται, επίσης, ανταπόκριση των αγροτών από Βάγια και Θήβα. Κάλεσμα για ένταση των αγώνων και έξοδο των τρακτέρ απεύθυνε η ΣΕΑ επαρχίας Λιβαδειάς μετά τη χτεσινή της συνεδρίαση.

Αιτωλοακαρνανία

Εκατοντάδες αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, χτες το πρωί, προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Αντίρριο - Ηγουμενίτσα στη θέση Αγ. Δημήτριος Αγρινίου με τα αγροτικά μηχανήματά τους. Εκεί μοίρασαν πορτοκάλια από την απούλητη παραγωγή τους στους περαστικούς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, σε φάλαγγα με τα τρακτέρ τους, μέσα στην πόλη. Στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου κατέληξε η πορεία, οι αγρότες άδειασαν τελάρα με πορτοκάλια. Ο αγώνας των αγροτών δε σταματά εκεί και γι' αυτό το λόγο, σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού, για να καθορίσουν την επόμενη κινητοποίηση στα μέσα του Φλεβάρη.

Πρέβεζα

Στον αγώνα ξαναμπαίνει, από σήμερα, και πάλι η Πρέβεζα. Οι αγρότες του νομού πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο της Λευκάδας όπου δικάζονται 28 συνάδελφοί τους αγρότες για τις περσινές κινητοποιήσεις στο Ακτιο. Οι αγρότες του νομού θα συγκεντρωθούν στις 8 π.μ. στο λιμάνι της πόλης και από εκεί θα κατευθυνθούν στο δικαστήριο της Λευκάδας. Στο μεταξύ, κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα τις προηγούμενες μέρες περιόδευε στα χωριά του νομού, καλώντας τον κόσμο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο.

Λέσβος

Αγωνιστικά προετοιμάζονται και οι αγρότες της Λέσβου. Μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού, αποδέχτηκαν την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και θα ξαναβγούν στο δρόμο του αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη.Αύριο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νησιού θα συνεδριάσει στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης στις 11 π.μ. με θέμα τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Κέρκυρα

Στο χορό των συλλαλητηρίων μπαίνει και η Κέρκυρα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού διοργανώνει παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο στις 23 του Φλεβάρη. Γι' αυτό το σκοπό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 μ. μ.θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ