Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σημείο αναφοράς από σήμερα το Μπλόκο της Νίκαιας

Κορυφώνεται παντού ο πολύμηνος αγώνας που συντονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων

Από το Μπλόκο στην Αργολίδα

Eurokinissi

Από το Μπλόκο στην Αργολίδα
Με το στήσιμο ενός ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου, σήμερα μετά το μεσημέρι, στον Κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα και με τα μπλόκα που στήνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, κλιμακώνεται και συντονίζεται πανελλαδικά ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Στο Μπλόκο της Νίκαιας, που θ' αποτελέσει «σημείο αναφοράς» στον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών, θα φτάσουν τρακτέρ από όλη τη Θεσσαλία, τα οποία εδώ και μέρες είναι παραταγμένα στις πλατείες των χωριών.

Τα τρακτέρ των αγροτών της Καρδίτσας θα προσυγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στον Κόμβο της Ιτέας κι από 'κει το κομβόι θα ξεκινήσει για το Μπλόκο. Στους Χαλκιάδες, στις 12.30 μ.μ. θα προσυγκεντρωθούν τα τρακτέρ των Φαρσαλινών αγροτών, τα οποία, μαζί με άλλα που θα ξεκινήσουν από άλλες επαρχίες της Λάρισας, θα κινηθούν προς τον Κόμβο της Νίκαιας. Στα Τρίκαλα, προσυγκεντρώσεις τρακτέρ θα γίνουν στο Μεγαλοχώρι και στη Φαρκαδόνα. Αγρότες της Μαγνησίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στον Κόμβο του Αερινού. Την ώρα που θα κινούνται τα τρακτέρ, η κίνηση οχημάτων, λεωφορείων και φορτηγών θα γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Ανάλογα κλιμακώνεται η δράση της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα. Μαζικό συλλαλητήριο στην Καβάλα έκαναν χτες οι αγρότες και οι αλιείς της περιοχής, μαζί με εργαζόμενους, συνταξιούχους και νεολαίους, ύστερα από κάλεσμα της Ενωσης Αγροτών Γιαλοχωρίων και του Αλιευτικού Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Παγγαίου. Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην πόλη, η οποία τελικά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στην Κομοτηνή. Με ανακοίνωση, η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ χαιρετίζει τη χτεσινή κινητοποίηση.

Στο μεταξύ και χτες δυνάμωσε με τη συμμετοχή νέων αγροτών το Μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, που συντονίζεται με την Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων. Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας επισκέφτηκε χτες το Μπλόκο. Στην Πέλλα, οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στον Κόμβο Γυψοχωρίου, ενώ στο τελωνείο του Προμαχώνα εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ και το Μπλόκο ενισχύεται διαρκώς. Από σήμερα οι αγρότες θα ξεκινήσουν προειδοποιητικούς αποκλεισμούς.

Στον Εβρο, σήμερα Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους σε τρία μπλόκα, στη Γέφυρα των Καστανιών, στον Κόμβο Σουφλίου και απέναντι από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Αλεξανδρούπολης - Τραϊανούπολης. Στην Κοζάνη, ο Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους αύριο Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι, στον Κόμβο Αγίας Κυριακής.

Στον Κόμβο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Ανθήλης παρέταξαν, παρά το κρύο και τη χιονόπτωση, τα τρακτέρ τους οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, αλιείς και αγρότες που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Φθιώτιδας. Στην Πελοπόννησο, το πρώτο αγροτικό Μπλόκο έχει ήδη στηθεί από την περασμένη Παρασκευή στην Αργολίδα, στη Δαλαμανάρα, στην Εθνική Οδό Αργους - Ναυπλίου. Παράλληλα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών παρατάσσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τρακτέρ στην πλατεία της Μεσσήνης.

Στη Σπάρτη, παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χτες ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ σε κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες της Λήμνου, με προσυγκέντρωση στον Κόμβο Λιβαδοχωρίου και πορεία με τρακτέρ στο λιμάνι της Μύρινας. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό Αγρινίου - Αντίρριου, κοντά στην Ερμίτσα, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Παρασκευή 22 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο «Φόρο» η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας. Στην Κρήτη, τέλος, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων Ηρακλείου, διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., διαμαρτυρία στον ΟΓΑ. Καλούν επίσης σε συμμετοχή στο παν-χανιώτικο συλλαλητήριο που γίνεται την Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ