Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κινητοποιήσεις εργαζομένων

-- Στάση εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της Γενικής Κλινικής «Σαραφιανός» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας δεδουλευμένα εφτά μηνών. Στο πλευρό τους ήταν το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

-- Να υπογράψουν νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, με μείωση αποδοχών 20% - 30% και 72 μέρες το χρόνο εκ περιτροπής εργασία, ζητάει από τους 200 εργαζόμενους η εταιρεία «Conti Tech IMAΣ ΑΕ», του ομίλου «Continental», στο Βόλο. Το σωματείο έχει απαντήσει αρνητικά στο τελεσίγραφο της εταιρείας, η οποία επιπλέον σχεδιάζει να προσλάβει νέους εργαζόμενους με τον βασικό μισθό και ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης 60 εργαζομένων. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κ. Στεργίου.

-- Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΣΚΟΤ ΑΕ» στη Μάνδρα Αττικής. Χτες τα ξημερώματα, η εργοδοσία με ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησε να βάλει τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό και διευθυντικά στελέχη μέσα στο εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό τους σωματείο συνεχίζουν με επ' αόριστον επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις, κόντρα στην καταστολή, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους και την εξόφληση των δεδουλευμένων του Δεκέμβρη που τους οφείλονται. Στο πλευρό τους έχουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής.

-- Μέχρι και 18 μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» στο Παγκράτι και το περασμένο Σάββατο έκαναν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας παρέμβαση προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα. Ακόμη σχεδιάζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία και στο υπουργείο Εργασίας. Το υπουργείο, εμπαίζοντας ανοιχτά τους εργαζόμενους και προσπαθώντας να θολώσει τις πολιτικές ευθύνες, εξέδωσε την περασμένη βδομάδα καταγγελία προς την κλινική!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους (11/7/2017)
ΑΤΙΤΛΟ (16/4/2015)
Κυνική επιμονή στην απόλυση (13/9/2013)
Απανωτές οι τρομοκρατικές απολύσεις (27/7/2013)
Επιμένει στην τρομοκρατική απόλυση (25/7/2013)
48ωρη απεργία στο «Βουγιουκλάκειο» (25/4/2013)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org