Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να εκτονώσει τις αντιδράσεις προσπαθεί η κυβέρνηση

Με δυνάμεις καταστολής αντιμετωπίστηκαν οι αγρότες στην Κομοτηνή

Eurokinissi

Με δυνάμεις καταστολής αντιμετωπίστηκαν οι αγρότες στην Κομοτηνή
Με τη χρήση βίας αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους αγρότες που διαδήλωσαν χτες το πρωί στην Κομοτηνή, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.

Η επίθεση των ΜΑΤ με χημικά έγινε έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, την ώρα που οι συγκεντρωμένοι αγρότες επιχείρησαν να μπουν στο χώρο όπου πραγματοποιούνταν σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού. Μετά την αρχική άρνηση να τους συναντήσει, οι αγρότες παρέμεναν έξω από το κτίριο μέχρι αργά το απόγευμα.

Τελικά, ο υπουργός ζήτησε «ουσιαστικό διάλογο, χωρίς όμως προαπαιτούμενα που είναι ανέφικτα». Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν μαζί του οι αγρότες δήλωσαν ότι προϋπόθεση για διάλογο είναι η απόσυρση των μέτρων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο υπουργός προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι το Φορολογικό θα απασχολήσει τους αγρότες από το 2017 και μετά. Για το Ασφαλιστικό, είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κάθε περιθώριο για μείωση της επιβάρυνσης των αγροτών. Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία θα θεσπιστούν όρια ακατάσχετου των επιδοτήσεων έναντι χρεών.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί, αγρότες από Χαλάστρα, Κύμινα και Μάλγαρα, με μαύρες σημαίες, έκαναν συγκέντρωση μέχρι το απόγευμα στην παραλία, οπότε αναχώρησαν για να στήσουν μπλόκο στα Μάλγαρα. Μπλόκο στήθηκε και στη Χαλκηδόνα. Νωρίτερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν με τα αλιευτικά τους οι παράκτιοι αλιείς, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 28 Γενάρη.

Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί επίσης: Στις Σέρρες (κόμβος Κερδυλλίων - Εγνατία Οδός), στη Δράμα (διασταύρωση Κοκκινογείων), στην Ημαθία (κόμβος Κουλούρας και Νησελίου Αλεξάνδρειας), στο Κιλκίς (είσοδο της πόλης), στην Πέλλα (Μαυροβούνι), στην Κοζάνη (Πολύμυλος).

Η Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν αγροτοσυνεταιριστές της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, έστησε χτες το μεσημέρι μπλόκο με τρακτέρ στα Τέμπη. Μπλόκα υπάρχουν από χτες και στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου (Κάτω Αχαΐα), όπως και σε Κουρτέσι και Μαραθιά στην Ηλεία. Στη Λακωνία μπλόκο υπάρχει στην Εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς (γέφυρα Ματζαβράκου).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org