Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Τα νέα μέτρα, όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται από τα παλιά και νέα μνημόνια, θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες του λαού, τη στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο όχι απλά μένει στο απυρόβλητο, αλλά θα ωφεληθεί πολλαπλά από αυτήν την πολιτική, που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν, να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά κι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν "καλύτερο σχέδιο", χωρίς να αμφισβητούν τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών. Να εμπλουτίσουν τις μορφές πάλης και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη, τη συμμαχία, μεταξύ όλων των κλάδων, των λαϊκών στρωμάτων σ' όλη τη χώρα, που πλήττονται από αυτήν την πολιτική.

Ο δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί ο νέος οδοστρωτήρας σε βάρος του λαού και για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι ένας: Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ