Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχυρώνεται πίσω από ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ η κυβέρνηση

Προκλητικός προς τους ήδη ξεσηκωμένους, λόγω της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, αγρότες εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Μοραφιτης,χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις αφελείς και άστοχες. "Σε τι ωφελεί το κλείσιμο του δρόμου; Θα κατανοήσουν στις Βρυξέλλες ότι πρέπει να επισπεύσουν τις εργασίες τους; Ως σκέψη είναι αφελής", είπε ο υπουργός, προφανώς θεωρώντας αφελώς ότι η γονυκλισία της κυβέρνησης στα αφεντικά των Βρυξελλών αποτελεί συνολικό γνώρισμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολούθως χαρακτήρισε άστοχο το αίτημα των αγροτών να ασκήσει βέτο η κυβέρνηση ζητώντας να εξαιρεθεί η ελληνική αγροτική οικονομία από τις δεσμεύσεις της συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ, με το επιχείρημα ότι έχει ήδη υπογραφεί. "Κλείνουμε τον δρόμο της Λάρισας, για να συναντηθούν στο Μαρακές 140 χώρες και να αναθεωρήσουν την ΓΚΑΤΤ; Αυτό είναι άστοχο", είπε ο Γ. Μοραφιτης, χωρίς όμως να αιτιολογήσει γιατί ήταν εύστοχη και κυρίως υπέρ ποιων, η υπογραφή που έθεσε η κυβέρνηση κάτω από τη συμφωνία, γνωρίζοντας μάλιστα τις καταστροφικές συνέπειες που θα υπάρξουν στην ελληνική αγροτική οικονομία. Τέλος εξίσου άστοχο χαρακτήρισε ο υπουργός το αίτημα της απαλλαγής της χώρας από τις δεσμεύσεις της ΚΑΠ.

Ο Γ. Κατσαρός

"Δεν μπορούμε να θεωρούμε την ΓΚΑΤΤ δεδομένη επ' αόριστο", υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός, τονίζοντας ότι οι αγρότες αντιλαμβάνονται ότι μέσω αυτών των συμφωνιών δυσκολεύεται δραματικά η ζωή τους. Ακολούθως κατηγόρησε τον υπουργό ότι μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις δίνοντας την εντύπωση ότι κινητοποιούνται μεγαλοτσιφλικάδες που θέλουν να φοροδιαφεύγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ