Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ
Αναισθησία διαρκείας

Τα φαιδρά επιχειρήματα περί '89 επιστράτευσε χθες την Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών Χρ. Κοκκινοβασίλης, προκειμένου να καλύψει τη συστηματική ολιγωρία της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων των αντιστασιακών

Αντί να απολογηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης για τον εμπαιγμό εις βάρος των αντιστασιακών ο υφυπουργός Μεταφορών, Χρ. Κοκκινοβασίλης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ, πραγματοποίησε ένα απίθανο νοητικό άλμα και ισχυρίστηκε ότι για τη μη κατάργηση από το ΠΑΣΟΚ νόμου της ΝΔ, που στερούσε κατακτημένα δικαιώματα των αντιστασιακών, ευθύνεται η συγκυβέρνηση του 1989... που έστρωσε το δρόμο στην κυβέρνηση της ΝΔ!! Δεν είπε όμως κουβέντα για το ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι ήδη από τον Φλεβάρη του 1995 θα έλυνε το θέμα. "Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Σύντομα θα έρθει στη Βουλή το ανάλογο νομοθέτημα", είπε επαναλαμβάνοντας μονότονα το ίδιο τροπάριο του "θα, θα, κλπ... θα... ".

"Το ΚΚΕ είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, που έπιανε όλα τα θέματα και ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα των αντιστασιακών, αλλά απορρίφθηκε μετ' επαίνων από όλα τα κόμματα", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντί απάντησης εισέπραξε από τον υφυπουργό τα προαναφερόμενα... επιχειρήματα, που, ας σημειωθεί, ο Χρ. Κοκκινοβασίλης τα είπε εκ του ασφαλούς στη δευτερολογία του, εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό της Βουλής, που δεν προβλέπει ανταπάντηση του ερωτώντος βουλευτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ