Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
"Κάτω τα χέρια από την επετηρίδα"

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Χημείο, στην οδό Σόλωνος, πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών,διαμαρτυρόμενη για τις εξαγγελίες που έκανε ο υπουργός Παιδείας τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την παιδεία. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αδιορίστων εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις εξαγγελίες του υπουργού και καταγγέλλουν τις διαρκείς υπαναχωρήσεις των υπουργών Παιδείας από τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις τους.

Στην ανακοίνωσή τους οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι "η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σημάνει την υποχρηματοδότηση της παιδείας, την πλήρη υποβάθμισή της και την υποδούλωσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα". Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Παιδείας για κατάργηση της επετηρίδας, η ΠΕΑΕ τονίζει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την "κερκόπορτα" για την άλωση της παιδείας από το μικροκομματικό ρουσφέτι, με σκοπό την υποδούλωση της προσωπικότητας των εκπαιδευτικών που οδηγεί στην οικονομική και ηθική εξαχρείωσή τους.

"Υποκριτική στάση", χαρακτηρίζουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί τη δήλωση του υπουργού Παιδείας για 5.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, αφού, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, το ίδιο το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι στην αρχή του σχολικού έτους τα κενά στις οργανικές θέσεις πλησίαζαν τις 13.000.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Νομού Θεσσαλονίκης. Σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της επετηρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ