Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΟΥΡΙ
Δικιά τους και η θάλασσα!

Την παραλία του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι την έχουν "καταλάβει" έξι εστιατόρια - ταβέρνες, που λειτουργούν σε απόσταση 150 μέτρων, τα περισσότερα σε παράνομα και αυθαίρετα κτίσματα!

Την καταγγελία αυτή κάνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης, τονίζοντας ότι τα κέντρα αυτά "ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζοντας την περιοχή" και ακόμη "προσβάλλουν αισθητικά την εικόνα της πανέμορφης αυτής παραλίας, με τα αυθαίρετα κτίσματα και παραπήγματα, με τα οποία έχουν τσιμεντοποιήσει τον αιγιαλό μέχρι τη θάλασσα".

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι τα κέντρα "Μύθος", "Πανόραμα" και "Μανώλης" έχουν απλωθεί και τσιμεντοποιήσει παράνομα την παραλία και τον αιγιαλό και έχουν κηρυχτεί για το λόγο αυτό κατεδαφιστέα από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Πολεοδομία Βουλιαγμένης. Ιδιαίτερα, για το κέντρο "Μύθος" η Εθνική Κτηματική κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά στις 5/7/94, επισημαίνοντας την αυτεπάγγελτη τιμωρία διά φυλακίσεως και χρηματικού προστίμου των ιδιοκτητών, απαιτώντας, παράλληλα, τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου, αφού έχει γίνει κατάληψη 735 τετραγωνικών μέτρων του αιγιαλού.

Ο Σύλλογος έχει απευθυνθεί στο Δήμο Βουλιαγμένης να πάρει τα δέοντα μέτρα, αλλά αυτός όχι μόνο αρνείται να εφαρμόσει το νόμο, αλλά ενθαρρύνει τη λειτουργία τους, παρά το γεγονός ότι παρόμοιες επιστολές έχει δεχτεί τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομική Διεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ