Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Aντιδράσεις για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

"Τσαλακώθηκε" το προφίλ της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, από τους χειρισμούς που κάνει στα θέματα των κρίσεων των αστυνομικών. Κάτω από το βάρος των ποινών για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων, οι κρίσεις έχουν μετατραπεί σε... εφιάλτη. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν ανέμενε να προκληθεί τέτοιος σάλος από την καρατόμηση Ρελάκη και αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να μην υλοποιήσει τις αρχικές του αποφάσεις για την τοποθέτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας του "ευνοούμενου" του υποστρατήγου Ι. Καρακωντίνου. Τη θέση του αττικάρχη αναμένεται να καταλάβει τελικά ο υποστράτηγος Ν. Χατζάκης, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από την Αστυνομία το 1989, αλλά επανήλθε στο Σώμα με την τελευταία κυβερνητική αλλαγή.

Τόσο ο πρώην αττικάρχης Ν. Ρελάκης, όσο και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Αθήνας Π. Γεώργας, μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους για τις ποινές που τους επιβλήθηκαν, εξέφρασαν την πικρία τους και άφησαν νέες αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Ο Ν. Ρελάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι υπέπεσε στη δυσμένεια του υπουργού, επειδή διαφωνούσε μαζί του σε υπηρεσιακά θέματα, αλλά και σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με εξωυπηρεσιακά αιτήματα και εξυπηρετήσεις... Μιλώντας επίσης στον "Πλάνετ 104,5" για τον τρόπο με τον οποίο κρίνονται οι αξιωματικοί, παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι "ενίοτε ωφελούνται οι "ευνοούμενοι"".

Ο Π. Γεώργας είπε ότι για λόγους ευθιξίας θα προσφύγει στα δικαστήρια, υπενθυμίζοντας το παράδειγμα του ίδιου του Στ. Παπαθεμελή, ο οποίος διεκδίκησε το ποσό των 100.000.000 δραχμών από δημοσιογράφο, που τον είχε προσβάλει κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Τα συμβούλια προήγαγαν χτες στο βαθμό του υποστρατήγου τους ταξίαρχους Χ. Κεραμιδά (Ασφάλεια Αττικής), Α. Αγγελόπουλο (Κρατική Ασφάλεια), Ε. Πεντάρη(υποδιοικητής Ασφάλειας Αττικής) και Ι. Τακάκη (Τροχαία Αττικής). Από τους τριάντα συνολικά ταξίαρχους, αποστρατεύτηκαν οι 15, οι οποίοι όμως προάγονται στο βαθμό του υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ