Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Πληρώστε από την τσέπη σας τους καθηγητές!

Πρωτοφανής απαίτηση του πρύτανη από τον πρόεδρο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Ιδρύματος

Πρωτοφανής, τουλάχιστον για τα πανεπιστημιακά δεδομένα της χώρας μας, είναι η ενέργεια του πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου να ζητήσει από πρόεδρο Τμήματος του Ιδρύματος να πληρώσει από την τσέπη του τις αμοιβές καθηγητών που ανήκουν στο Τμήμα!

Συγκεκριμένα, με το υπ' αριθμόν 1225 έγγραφό του στις 15 Μάρτη, ο πρύτανης, απαντώντας στο αίτημα του προέδρου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Δ. Σταμάτη,για την υπογραφή τεσσάρων συμβάσεων μελών ΔΕΠ του τμήματος, τον καλεί να καλύψει τις αμοιβές των επιστημόνων από τις αποδοχές του.Μάλιστα, του επισυνάπτει και σχετική εξουσιοδότηση, με την οποία καλεί τον Δ. Σταμάτη να εξουσιοδοτήσει λέγοντας: "Το Τμήμα Μισθοδοσίας να καλύψει τις αμοιβές των επιστημόνων αυτών, από τις αποδοχές σας"!

Η προσβλητική αυτή ενέργεια - όπως τη χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Φοιτητική Κίνηση Συνεργασίας - προς τον πρόεδρο του Τμήματος (σαν να επρόκειτο να αξιοποιήσει τους διδάσκοντες για το σπίτι του ή την προσωπική του επιχείρηση) αναδεικνύει με τον αρνητικό έστω τρόπο το οικονομικό αδιέξοδο των πανεπιστημίων, που οδηγεί ακόμα και σε αντιπαραθέσεις μέσα στα ίδια τα Ιδρύματα, προκειμένου να μοιραστούν τα "ψίχουλα". Τακτική αδιέξοδη, καθώς η μόνη ελπίδα καλυτέρευσης των οικονομικών των πανεπιστημίων είναι η κοινή αγωνιστική στάση όλων των φορέων απέναντι στην κυβέρνηση, που με την πολιτική της "χαντακώνει" τα ΑΕΙ.

Χαρακτηριστικά, η Φοιτητική Κίνηση Συνεργασίας καταγγέλλει ότι η πρυτανεία του Παντείου "για μία ακόμα φορά συναινεί στην πολιτική λιτότητας για την παιδεία, ενώ τα λιγοστά χρήματα που δίνονται κατανέμονται άνισα, καλύπτοντας κάποιες ανάγκες καθηγητών και αγνοώντας τα προβλήματα των φοιτητών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το Τμήμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ