Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Συνεχίζεται η κυβερνητική αδιαφορία

Στη Βουλή έφερε τα προβλήματα του Πανεπιστήμιου το ΚΚΕ, μέσω των βουλευτών του, Γερ. Αραβανή και Ορ. Κολοζώφ

Στη Βουλή, για δεύτερη φορά, φέρνει το ΚΚΕ με ερώτηση των βουλευτών, Ορ. Κολοζώφ και Γερ. Αραβανή, τα προβλήματα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Οπως έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ο "Ρ", το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών λειτουργεί ή μάλλον υπολειτουργεί, κάτω από άθλιες συνθήκες, με ελάχιστα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού - 14 σε σύνολο 2.000 φοιτητών - και σε ένα κτίριο όπου είναι αδύνατο να γίνουν τα μαθήματα, έστω και υποτυπωδώς.

Στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε προς τον υπουργό Παιδείας, αναφέρεται επίσης και η απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς υπουργείου να εγκρίνει κονδύλια πληρωμών μόνο για τους 3 από τους 10 συμβασιούχους καθηγητές, που είχε προσλάβει το Τμήμα Νηπιαγωγών για να καλύψει τα κενά του, αφήνοντας τους υπόλοιπους 7 απλήρωτους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Προηγουμένως, όμως, η ηγεσία του υπουργείου είχε αναγνωρίσει την ανάγκη της πρόσληψης 10 συμβασιούχων καθηγητών από τη διεύθυνση του Παιδαγωγικού Τμήματος. Πάντως, το Πανεπιστήμιο διευθέτησε μερικώς το ζήτημα, δίνοντας ένα μέρος των δεδουλευμένων στους καθηγητές, αφαιρώντας όμως τα λεφτά αυτά από το κονδύλι της Ερευνας του Πανεπιστημίου.

Ομως, και το κτιριακό πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του υπουργείου, αφού τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται σε κτίρια που είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και φυσικά, σε αίθουσες που είναι εντελώς ακατάλληλες για μια τέτοια σχολή.

Για όλα αυτά τα ζητήματα οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει ευθέως, αν πρόκειται να πληρώσει το υπουργείο τα δεδουλευμένα των 7 απλήρωτων συμβασιούχων καθηγητών, και πότε ακριβώς πρόκειται να προσλάβει μόνιμους καθηγητές. Τέλος, ρωτούν, πότε προβλέπεται να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα της σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ