Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Πρόθυμος να συμβάλει

Την προθυμία του ΣΥΝ να συμβάλει στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος εξέφρασαν χτες ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Φ. Κουβέλης.Ο δεύτερος σαν εισηγητής είπε ότι υπάρχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού των δομών του κράτους, χωρίς, όμως, να βγει έξω από τα πλαίσια της υποτέλειας στα ξένα κέντρα και στο μεγάλο κεφάλαιο. "Η συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι πανάκεια. Αυτό πρέπει να είναι η επιβράβευση ενός μεταρρυθμιστικού έργου σε βάθος", είπε ο Φ. Κουβέλης.

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε μία σειρά "εκσυγχρονιστικών" προτάσεων, αποφεύγοντας επιμελώς να σχολιάσει, τόσο την πρόταση της ΝΔ για συνταγματική κατοχύρωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, όσο και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους, ο Φ. Κουβέλης είπε ότι θα οδηγούσε σε υποταγή του θεσμού σε μία μονοκομματική πλειοψηφία, κάτι με το οποίο θα συμφωνούσε μόνο, αν προηγουμένως είχε κατοχυρωθεί η απλή αναλογική. Ο βουλευτής του ΣΥΝ δεν είπε, όμως, τίποτα για κατάργηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρκούμενος να σημειώσει ότι δεν πρέπει να αυξηθούν.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε αναγκαία την αναθεώρηση που έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού, εκφράζοντας τη χαρά του για την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού, κρατώντας, ταυτόχρονα, επιφυλάξεις για την ειλικρίνεια του Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ