Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Με.. "ταπεινά αίτια" η κυβέρνηση εντείνει την τρομοκρατία

Με αγωγές του ΟΣΕ και του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας που εκδικάζονται στις 16 Σεπτέμβρη στη Λάρισα, ζητούν από τα μέλη της Πανθεσσαλικής να πληρώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια για "διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη"!

Αποθρασυμένη η κυβέρνηση Σημίτη εντείνει την επιχείρηση της τρομοκρατίας "ξεσκονίζοντας" όλο το αυταρχικό αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο που υπάρχει για ένταση των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγροτών που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ετσι, εκτός από τις διωκτικές αρχές που, το τελευταίο διάστημα, απαιτούν βαριές καταδίκες των αγροτών, επιστρατεύονται, τώρα, και δημόσιες υπηρεσίες, όπως ο ΟΣΕ και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, για να διεκδικήσουν μέσω των δικαστηρίων τεράστιες αποζημιώσεις από τους αγρότες για υποτιθέμενες ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας των αποκλεισμών της σιδηροδρομικής γραμμής και των δρόμων. Κι αυτό, ενώ την ευθύνη για τον ξεσηκωμό των αγροτών και τα αγροτικά μπλόκα έχει η ίδια η κυβέρνηση, που με την καταστροφική αντιαγροτική πολιτική της, εξώθησε τους δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες της χώρας στον ξεσηκωμό για να διεκδικήσουν μέτρα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, προχτές 10 Ιούνη, με δικαστικό επιμελητή επιδόθηκε στα μέλη της Πανθεσσαλικής δικόγραφο με το οποίο κοινοποιείται ότι ορίζεται δικάσιμος για τις αγωγές που κατέθεσαν οι διοικήσεις ΟΣΕ και Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας από το Γενάρη, με τις οποίες ζητούν να πληρώσουν τα μέλη της Πανθεσσαλικής εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, αλληλεγγύως κατά το συνολικό ποσό έκαστος, για υποτιθέμενες ζημιές, διαφυγόντα κέρδη και... ηθική βλάβη του ΟΣΕ και του ΤΕΟ. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο πως οι σχετικές κλήσεις για δικάσιμο στις 16 Σεπτέμβρη επιδίδονται τούτη τη στιγμή. Ηδη, στα πλαίσια της έντασης της τρομοκρατικής επιχείρησης, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατευθυνόμενη επιχείρηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Καρδίτσας του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα, ώστε να δικαστεί επειδή συμπαραστάθηκε και πρωτοστάτησε στους αγώνες των αγροτών. Ακόμη, αυτές τις μέρες έγινε γνωστή η παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας Σταμάτη Κουβά, ο οποίος κατέθεσε έφεση στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής, με το αίτημα να επιβληθούν ακόμα αυστηρότερες ποινές στους αγρότες.

Η ίδια η "Εκθεση Εφέσεως" του κυρίου Εισαγγελέα είναι χαρακτηριστική για τις προθέσεις της κυβέρνησης και το πνεύμα αντεκδίκησης κατά των αγροτών που κυριαρχεί. Υποστηρίζει στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Κουβάς: "Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο εκτίμησε εσφαλμένα τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία και οι ποινές που επέβαλε δεν ανταποκρίνονται στη βαρύτητα των πράξεων". Γι' αυτό ζητάει "να επιβληθούν στους κατηγορούμενους - μέλη της άτυπης Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών οι ανάλογες μεγαλύτερες ποινές"! Ιδιαίτερα φαίνεται να μην άρεσε στον κ. εισαγγελέα ότι αναγνωρίστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στους κατηγορούμενους ως ελαφρυντικό το γεγονός "ότι ωθήθηκαν από όχι ταπεινά αίτια" (αφού πράγματι αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφεση κατά της αθώωσης Αμβροσίου για το κήρυγμα μίσους(2018-03-28 00:00:00.0)
Οι απόντες ήταν ...ένοχοι(2000-12-14 00:00:00.0)
Αθωώθηκαν 37 αγρότες(2000-09-26 00:00:00.0)
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!(1997-05-28 00:00:00.0)
Οργή και αγανάκτηση για τις διώξεις αγροτών(1997-01-11 00:00:00.0)
"Λάδι στη φωτιά"(1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ