Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Προοπτική μείωσης

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα με την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά το θέμα των συντάξεων των στρατιωτικών και άλλες διατάξεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,που μίλησε σχετικά, επισήμανε αρχικά το γενικότερο πρόβλημα μείωσης των συντάξεων. "Την τελευταία πενταετία, είπε, αφαιρέθηκε από κάθε συνταξιούχο του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πάνω από ένα εκατομμύριο δραχμές". Αυτό επιτεύχθηκε, όπως σημείωσε, με διάφορα κόλπα, όπως είναι οι αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό και σε δύο δόσεις κλπ.

Ειδικά για τις συντάξεις των στρατιωτικών, ο Μ. Κωστόπουλος τόνισε ότι θα δεχτούν προοπτικά μείωση και νέα πλήγματα, πράγμα που προκύπτει από τα κλιμάκια του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση τα οποία θα υπολογίζονται και αυτό παρά το γεγονός ότι για ένα χρονικό διάστημα, λόγω του νέου βασικού που διαμορφώθηκε, οι συντάξεις των στρατιωτικών "θα ήταν ίσα βάρκα ίσα πανιά με το προηγούμενο καθεστώς". Επίσης σημείωσε ότι οι συντάξεις των αξιωματικών των Στρατού και των αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών ακόμα είναι περίπου σήμερα στο 50% με 52% των εν ενεργεία αποδοχών των συναδέλφων τους αξιωματικών, σε αντίθεση με το 80% που γενικότερα έχει καθιερωθεί να ισχύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ