Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα γκάλοπ, πολλοί στόχοι

Πώς μπορεί να διαμορφώσει κάποιος το κλίμα που επιθυμεί και να αλλάξει το πολιτικό τοπίο δίνοντάς του στίγμα και κατεύθυνση; Μα με το κλασικό πλέον εργαλείο, μία δημοσκόπηση "έγκυρης" εταιρίας. Προσέξτε πόσα μηνύματα στέλνουν οι κατασκευαστές της κοινής γνώμης μέσω του γκάλοπ της ΜRΒ.

Πρώτο, αυτό που αναδεικνύουν τα "Νέα": "Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένα από την απήχηση που έχουν στο λαό". Και αυτό όταν το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 26% των ερωτηθέντων, η ΝΔ το 31% και οι "αναποφάσιστοι" ξεπερνούν το 26%. Δεύτερο, αυτό που αναδεικνύει το "Εθνος", ότι, δηλαδή, "είναι η πρώτη φορά που μια οικονομική πολιτική, που κάθε άλλο παρά στηρίζεται στη λογική των παροχών, εμφανίζεται να αυξάνει συνεχώς τον δείκτη αποδοχής της από την κοινή γνώμη"! Τρίτο, αυτό που προβάλλουν πολλές εφημερίδες, ότι, δηλαδή, "με την εκλογή του νέου αρχηγού της η ΝΔ επανακτά την αυτοπεποίθησή της και αποκτά προοπτικές ισότιμης διεκδίκησης των επόμενων εκλογών".

Οπως αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης πρόκειται για ένα γκάλοπ που εμφανίζει τις επιδιώξεις των αρχιτεκτόνων του πολιτικού σκηνικού ως πραγματικότητα. Εμφανίζει δηλαδή το δικομματισμό να ενισχύεται την περίοδο ακριβώς που δοκιμάζεται έντονα η δυνατότητά του να ενσωματώνει και να εγκλωβίζει τις λαϊκές μάζες. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που τα γκάλοπ "θα πέσουν έξω", αλλά αυτή είναι η δουλιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ