Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης της κυβερνητικής επιχείρησης ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των αγωνιζομένων αγροτών, με αποκορύφωμα την απόφαση της Εισαγγελίας Καρδίτσας για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα.

  • Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε ψήφισμά του, καταγγέλλει τις ενέργειες της κυβέρνησης, που, με στημένες δίκες και καταδίκες των αγροτών, προσπαθεί να εκφοβίσει το αγροτικό κίνημα. "Σαν επιστέγασμα της τρομοκρατίας - τονίζεται στο ψήφισμα - η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος το μοναδικό έγκλημα που έκανε ήταν να υπερασπιστεί τον αγώνα των αγροτών".
  • Ο Αγροτικός Σύλλογος Ματαράγκας Καρδίτσας τονίζει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι η απόφαση της Εισαγγελίας Καρδίτσας προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο του χωριού. Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζονται τα παρακάτω: "Εμείς οι αγρότες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ διώκεται, γιατί υπερασπίστηκε τα δίκαια αιτήματά μας, γιατί πρωτοστάτησε στους αγώνες μας για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που στόχο έχει να μας ξεκληρίσει, να μας διώξει από τα χωράφια μας και τα χωριά μας".
  • Σε δήλωσή του, επίσης, ο Βασίλης Β. Γιαννακός, γραμματέας της ΤΕ ΝΔ Ματαράγκας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Βαγγέλη Μπούτα, τονίζοντας πως οι διώξεις, η τρομοκρατία και η παραπληροφόρηση δε θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών και ιδιαίτερα την αγωνιστικότητα του Βαγγέλη Μπούτα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ