Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Ετοιμάζεται αγωνιστική «υποδοχή»

ΒΙΕΝΝΗ.-

Μαζική συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βιέννη, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να καταφτάσουν 10.000 με 15.000 διαδηλωτές για να «υποδεχτούν» αγωνιστικά τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Η επίσκεψη αυτή του Αμερικανού Προέδρου είναι η πρώτη ύστερα από 27 χρόνια και ο λαός της Αυστρίας θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του στον πόλεμο στο Ιράκ και απαιτεί το κλείσιμο του αμερικανικού στρατοπέδου στο Γκουαντάναμο.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει λάβει σημαντικά μέτρα αστυνόμευσης, έχει αποκλείσει πάρκα και πλατείες κοντά στην περιοχή όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ, ελικόπτερα ελέγχουν από αέρα το κέντρο της Βιέννης, ενώ έχει προειδοποιήσει τους διαδηλωτές ότι δε θα τους επιτραπεί να φτάσουν κοντά στο σημείο που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος. Χτες, λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου, τρεις συναγερμοί σήμαναν στη Βιέννη, όπου μια πρώτη ύποπτη βαλίτσα γεμάτη καλώδια και με κεραία εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς, ενώ άλλα δύο ύποπτα πακέτα αποδείχτηκαν χωρίς εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο μεταξύ, μετά την επίσκεψή του στην Αυστρία, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Ουγγαρία, όπου αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, τη Βουδαπέστη. Το «Λαϊκό Κίνημα για την Ειρήνη» καλεί τους Ούγγρους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Τζ. Μπους και απαίτησε από την κυβέρνηση της χώρας να μη στηρίξει τις «πολεμοχαρείς» πολιτικές του Αμερικανού Προέδρου. Από την πλευρά του, το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, με ανακοίνωσή του αναφέρει πως στηρίζει αυτή τη συγκέντρωση και πως παίρνει ενεργά μέρος στις προετοιμασίες της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ