Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολα ανοιχτά για επίσκεψη Μπους στην Αθήνα

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο της επίσκεψης του Τζορτζ Μπους στην Αθήνα στα μέσα του επόμενου μήνα, προβάλλοντας, απλώς, ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να περάσει από την Αθήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος στην περίπτωση που επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να αναδείξει το «σημαντικό ρόλο» που διαδραματίζει στα αμερικανικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή ως «στρατηγικός εταίρος». «Δεν έχω καμία πληροφορία, όσον αφορά ένα τέτοιο ταξίδι του κ. Μπους στην Ελλάδα», ήταν η απάντηση του Ε. Αντώναρου, όταν ρωτήθηκε χτες σχετικά από το «Ρ», αφήνοντας στην πραγματικότητα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Σημειώνεται ότι την ίδια παρελκυστική και αποπροσανατολιστική τακτική χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Κ. Ράις στην Αθήνα την Τρίτη του Πάσχα.

Οπως είναι γνωστό, ο Τζορτζ Μπους έχει προσκληθεί μαζί με δεκάδες ξένους ηγέτες από τον Τούρκο πρωθυπουργό στις 12 και 13 Ιούλη για τα εγκαίνια του αγωγού Μπακού - Τσεϊχάν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει απαντήσει θετικά στον Τούρκο ομόλογό του. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη διαμηνύσει στην Ουάσιγκτον ότι θα επιθυμούσε και μια «σύντομη» επίσκεψη και στην Αθήνα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ