Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9505

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Για να ζήσουν οι νέοι μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις...

Εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, Γιώργο Μαυρίκο, πραγματοποιήθηκε χτες στο Γκάζι με θέμα «Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη και ο αγώνας κατά των ναρκωτικών».


ΣΕΛ.  19

Απαντες στο πόδι! ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ με τα παιδιά που σπουδάζουν

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καλεί όλους τους εργάτες και υπαλλήλους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 22 Ιούνη στην Ομόνοια στις 12.30 το μεσημέρι

Αυτές οι μέρες είναι μέρες μεγάλης ευθύνης για κάθε εργάτη και εργάτρια. Με αυτή την επισήμανση το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί να βρεθούν με τα παιδιά τους στο ίδιο μετερίζι. Να δώσουν από κοινού τη μάχη για την Παιδεία. Τους καλεί να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της παναττικής στάσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχτεί στο Δημόσιο, καθώς και στις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις.

Το κάλεσμα αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς διάφοροι, που χτες εμφανίζονταν στο πλευρό των διαδηλωτών φοιτητών, σήμερα εμφανίζονται υπέρμαχοι της ανάγκης συμμετοχής σ' ένα διάλογο όπου «τα χαρτιά είναι σημαδεμένα». Η κυβέρνηση εμφανίζεται - με διαρροές στον Τύπο - δήθεν να υποχωρεί, ενώ στην πραγματικότητα οι αντιδραστικές θέσεις του «Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας» παρουσιάζονται με άλλο περιτύλιγμα. Γεγονός που εντοπίζεται ήδη στις συνελεύσεις των φοιτητών που αποφασίζουν συνέχιση των κινητοποιήσεων, την ώρα που εμφανώς το ΠΑΣΟΚ κινείται με όρους «τους ζυγούς λύσατε». Στον αντίποδα αυτής της εξέλιξης, η Αλέκα Παπαρήγα διακήρυξε από την Κρήτη, όπου περιόδευε, ότι «αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει παλλαϊκός - εργατικός αγώνας».


ΣΕΛ.  7   -   9

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Ανάδειξη των εκρηκτικών προβλημάτων τους

Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αναγκαιότητα ενός γενικού πολιτικού αγώνα, εδραιωμένου πάνω στα πραγματικά προβλήματα και την ενότητα των εργαζομένων, ανέδειξε η χτεσινή περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) και σε τμήμα του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι». (Στη φωτογραφία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συζητά με εργαζόμενους και άτομα με ειδικές ανάγκες κατά τη χτεσινή περιοδεία).



ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ
Περιφέρουν την τοξική βόμβα!

Συναγερμός έχει σημάνει από προχτές το απόγευμα όταν οι κάτοικοι είδαν το βαπόρι που περιέχει 2.800 τόνους λυματολάσπης από το βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας να μεταφέρεται στο λιμάνι του Περάματος


ΣΕΛ.  18
ΕΕ - ΗΠΑ
Θα μεταβιβάζονται τα προσωπικά δεδομένα

Με την αλλαγή της νομικής βάσης της συμφωνίας ΗΠΑ - ΕΕ, η οποία προωθείται, τα προσωπικά δεδομένα θα διαβιβάζονται, πλέον, κανονικά στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες...


ΣΕΛ.  14
«ΝΟΚΙΑ» - «ΖΗΜΕΝΣ»
Συγχώνευση μαμούθ

Ακόμα μία, από τις μεγαλύτερες, συγχώνευση ανακοινώθηκε στον τομέα των επικοινωνιών και των δικτύων: ΝΟΚΙΑ και ΖΗΜΕΝΣ που κατέχουν την 4η και 6η θέση αντίστοιχα στη διεθνή αγορά, προσδοκώντας να «απαντήσουν» στη συγχώνευση της ΣΟΝΥ με την ΕΡΙΚΣΟΝ.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ