Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τα παιδία (της ΓΣΕΕ)... εμπαίζει!

Την περασμένη βδομάδα η Γραμματεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (έχουμε και τέτοια...) της ΓΣΕΕ, μετά από συνάντηση του Πολυζωγόπουλου με φοιτητές, εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η υποστήριξη και η αλληλεγγύη της ΓΣΕΕ στον αγώνα και στα αιτήματα των σπουδαστών»...

Πριν τα ...ρίγη συγκίνησης - ένεκα της «αλληλεγγύης» της ΓΣΕΕ προς τους φοιτητές - κατακλύσουν τους αναγνώστες, θέλουμε να επισημάνουμε ότι: Βασική πλευρά του αγώνα των φοιτητών είναι το «όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - υπό οιανδήποτε παραλλαγή τους.

*

Ας πάμε τώρα στους ...«αλληλέγγυους».

Στις 4/10/2005, σε μια τελετή όπου παρέλασαν όλοι τους (μα όλοι!), από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τότε υπουργό Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλο και από τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι την τότε δήμαρχο Ντ. Μπακογιάννη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκανε τα εγκαίνια του ...«πανεπιστημίου» της! Πρόκειται για την περιβόητη «Ακαδημία Εργασίας» της ΓΣΕΕ, με την οποία οι ...«αλληλέγγυοι» άνοιξαν - πρώτοι αυτοί! - το δρόμο της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!

Και μην υπάρχουν αμφιβολίες για τον άνεμο «ιδιωτικοποίησης» που φύσηξε με την ίδρυση της συγκεκριμένης «Ακαδημίας». Η ανυστερόβουλη χαρά που εκδήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη δημιουργία της είναι αποκαλυπτική:

«Ιστορική η απόφαση για τη δημιουργία της Ακαδημίας Εργασίας, διότι (...) επιτέλους μιλάμε για μια πρωτοβουλία που δεν έχει τη σφραγίδα του κρατισμού στην εκπαίδευση», δήλωσε...

*

Επιπλέον: Οι εργατοπατέρες είναι τόσο ...«αλληλέγγυοι» με τον αγώνα των φοιτητών που ακόμα και τώρα, τούτες τις μέρες που οι φοιτητές είναι στους δρόμους, αυτοί στέλνουν δελτία στα Εργατικά Κέντρα της χώρας με την εντολή να «κινητοποιήσουν» (!) τα μέλη τους και να τους στείλουν «σπουδαστές» για το «μαγαζί» (συγνώμη, την «Ακαδημία»...).

Μάλιστα, εκτός του Πολυζωγόπουλου και του Πουπάκη της ΔΑΚΕ, τις προσκλήσεις προς τα Εργατικά Κέντρα υπογράφει και ο εκλεκτός ΠΑΣΟΚος κ. Μιχ. Κουρουτός. Ποιος είναι ο κ. Κουρουτός; Είναι το «νούμερο 24» στη λίστα της Ολομέλειας του ΕΣΥΠ, του οργάνου δηλαδή το οποίο σχεδιάζει τα μέτρα που έχουν βγάλει τους φοιτητές στους δρόμους, και στο οποίο ΕΣΥΠ οι ...«αλληλέγγυοι» της ΓΣΕΕ συμμετέχουν (μέσω του κ. Κουρουτού) στον «διάλογο» της ΝΔ και της κ. Μαριέττας Γιαννάκου...

*

Και κάτι ακόμα: Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, του «ιδρυτή» δηλαδή της «Ακαδημίας», είναι ο καθηγητής κ. Ν. Μουζέλης. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που σε ανύποπτο χρόνο («Βήμα», 5/7/1998), έγραφε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μη κερδοσκοπικά, ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι μόνο επιθυμητά αλλά και αναγκαία»...

*

ΥΓ: Το στέλεχος του ΣΥΝ στη ΓΣΕΕ κ. Αλ. Καλύβης, καθότι ...«αλληλέγγυος» κι αυτός (όπως και το κόμμα του) στον αγώνα των φοιτητών, έσπευσε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του ΚΑΝΕΠ μόλις τον περασμένο μήνα. Στην επιστολή του λέει ότι το ΚΑΝΕΠ με την «Ακαδημία» και η ΓΣΕΕ, εν γένει, δεν έχει «αποσαφηνίσει» τη θέση της σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια... Θα είναι μάλλον τυχαίο και συγκυριακό ότι όλα αυτά φαίνεται να τα αντιλήφθηκε και να τα ...«αποσαφήνισε» μέσα του ο κ. Καλύβης (όπως και το κόμμα του) μόλις τώρα, αφότου δηλαδή οι φοιτητές ξεχύθηκαν στους δρόμους... Πάντως, μπορεί ο κ. Καλύβης του ΣΥΝ να παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος, αλλά, όπως διαβεβαιώνει, «παραμένω στη θέση του μέλους του ΔΣ για να στηρίζω τις απόψεις μου»!

Αυτό θα πει «συνέπεια». Στον πολιτικαντισμό. Και τον οπορτουνισμό...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ