Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κάντε τον υπουργό Εργασίας!

Είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε χτεσινή ημερίδα του κόμματός του με θέμα «Νέοι και ανεργία: Το μέλλον θέλει δουλιά»:

*

«Για να αυξήσουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης για όλους, δε σημαίνει πάντα ίδιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών. Ισως πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα ότι υπάρχει ένα μόνο πρότυπο απασχόλησης για όλους. Πρέπει να διευρύνουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης με την επέκταση ποικίλων μορφών εργασίας, μερικής ή και προσωρινής απασχόλησης...»!!!

*

Αυτές είναι οι «νέες ιδέες» του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του για το δικαίωμα των νέων ανθρώπων, και όλων των ανθρώπων, στη δουλιά. Τα είχε ξαναπεί αυτά ο κ. Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο. Οταν τασσόταν υπέρ ρύθμισης σύμφωνα με την οποία οι νέοι θα εργάζονται για 2 χρόνια ανασφάλιστοι!

Μετά τις εκλογές φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε χρόνο στη διάθεσή του και το «δούλεψε» ακόμα περισσότερο το πράγμα. Οχι μόνο δύο χρόνια ανασφάλιστοι, αλλά και «μερικώς» εργαζόμενοι ή, ακόμα καλύτερα, «προσωρινώς» εργαζόμενοι, είναι η «νέα ιδέα»...

*

Αν περάσει λίγος χρόνος ακόμα, ο κ. Παπανδρέου μπορεί να προχωρήσει σε ακόμα πιο ρηξικέλευθες σκέψεις.

Ηδη δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο όταν λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένα μόνο πρότυπο εργασίας. Και πολύ σωστά! Υπάρχουν και άλλα πρότυπα, όπως, για παράδειγμα, το «πρότυπο εργασίας» του ...δούλου. Υπάρχει το «πρότυπο εργασίας» του ...δουλοπάροικου. Υπάρχει το «πρότυπο εργασίας» του ...απασχολήσιμου, που έλεγε και ο κ. Σημίτης (για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο βιβλίο του).

*

Αυτή είναι η «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ. Αυτό είναι το «νέο» ΠΑΣΟΚ του Μάνου, του Ανδριανόπουλου και, φυσικά, του κ. Παπανδρέου. Τόσο προσηλωμένο στο «σοσιαλισμό» που δεδομένης της συζήτησης η οποία διεξάγεται περί ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, μάλλον ο Καραμανλής θα έχει πρόβλημα: Να διατηρήσει υπουργό Εργασίας τον Παναγιωτόπουλο ή να το αναθέσει στον Παπανδρέου;...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ