Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Κλήσεις σε απολογία

Νέα επεισόδια αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στο σίριαλ «παραδικαστικό κύκλωμα». Οι εφέτες ανακριτές Γιάννης Σίδερης και Γιάννης Φιοράκης, που χειρίζονται τις δικογραφίες των υποθέσεων της Αντωνίας Ηλία, της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και του Ευάγγελου Καλούση, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ολοκληρώσει τη σύνταξη πάνω από είκοσι κατηγορητηρίων, ενώ έχουν στείλει κλήσεις σε απολογία σε δικηγόρους και ιδιώτες. Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι εκτός των προσώπων που έχουν ήδη αναφερθεί ως εμπλεκόμενοι σε παραδικαστικά κυκλώματα, όπως του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου, οι εφέτες ανακριτές έχουν εντοπίσει και νέα πρόσωπα που από την έρευνα προέκυψε ότι ενεπλάκησαν σε περιπτώσεις δωροδοκίας δικαστών και άλλες αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος οι δικαστές Στάθης και Καλούσης, ενώ εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης εις βάρος των Ηλία και Μπουρμπούλια.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέας Ζήσης που έχει παραπεμφθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες», προσήλθε χτες και κατέθεσε υπόμνημα ενώπιον του εισηγητή του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου, συμβούλου Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ