Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να γενικευτεί η πρωτοπόρα δουλιά συντρόφων και οργανώσεων

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσματα παρουσιάζουν από τις πρώτες ακόμη μέρες της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης αρκετές κομματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, όπως της Δημόσιας Διοίκησης (34,23%), Υγείας(32%) και ΕΒΕ(31%). Παράλληλα η Αχτίδα Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ έχει ήδη φθάσει το 60% του πλάνου.

Από τις πρωτοπόρες ΚΟΒες είναι αυτή του Θερμαϊκού, η οποία έχει καλύψει το 50% του πλάνου της. Μάλιστα, υπάρχουν σύντροφοι της οργάνωσης που έχοντας αξιοποιήσει την εμπειρία από προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις κατάφεραν να φθάσουν σε πολύ καλά αποτελέσματα παρά το γεγονός ότι είχαν αυξημένο πλάνο. Σημειώνουμε την περίπτωση του μέλους του γραφείου της ΚΟΒ και υπεύθυνου οικονομικών Νίκου Τσιτσογλίδη που υπερκάλυψε το προσωπικό του πλάνο το οποίο αποτελούνταν από 2.000 ευρώ. Ο Ν. Τσιτσογλίδης μας λέει τα παρακάτω για τον τρόπο που μπόρεσε να φθάσει σ' αυτό το θετικό αποτέλεσμα:

«Απευθύνομαι σ' όλο τον κόσμο της περιοχής μου και μπορώ να πω ότι κανείς δεν αρνήθηκε μέχρι τώρα να προσφέρει ένα κάποιο ποσό για την οικονομική εξόρμηση. Αξιοποιώ κάθε γνωριμία που έχω, με όσους έχουμε συνεργαστεί στα πλαίσια κινητοποιήσεων για τοπικά προβλήματα, που βρεθήκαμε μαζί συμμετέχοντας σε φορείς κλπ. Αν και έχω ήδη υπερκαλύψει το πλάνο μου, δε σταματάω, αντίθετα συνεχίζω με τους ίδιους ρυθμούς».

Επίσης η ΚΟΒ Θέρμης της ίδιας Αχτίδας έχει ήδη ξεπεράσει το 50% του πλάνου της και τα μέλη της αισιοδοξούν για σύντομη υπερκάλυψη. Ο γραμματέας της Αχτίδας Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ Θόδωρος Ιγνατιάδης, μας αναφέρει για τον τρόπο που οργανώθηκε η δουλιά στην περιοχή του:

«Φροντίσαμε έγκαιρα να έχουν κουπόνια όλοι οι σύντροφοι, αφού πρώτα καταμερίσαμε το πλάνο σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός, συγκροτήσαμε καταλόγους φίλων και οπαδών στους οποίους θα απευθυνόμασταν, αρχίσαμε εξορμήσεις σε μαζικούς χώρους. Για παράδειγμα χτες μερικοί σύντροφοι σε εξόρμησή τους στα μαγαζιά στο κέντρο της Θέρμης μπόρεσαν να συγκεντρώσουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 350 ευρώ. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, που το πιστεύω, σύντομα θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ